Șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți s-au înscris în cursa electorală

Publicat:

Șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți au depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Svetlana Colesnic, președinta Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălţi nr. 2.

Potrivit ordinii prealabile, prima poziție în buletinul de vot îi revine lui Vladimir Rusu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate. Pe locul doi este Ion Straciuc, candidatul Partidului Acasă Construim Europa.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Pe locul trei este Maxim Moroșan, înaintat de Partidul Socialiștilor, iar pe locul patru este Alexandru Gustoi, de la Partidul Comuniștilor.

Candidatul Partidului Liberal Democrat, Sergiu Burlacu, are preliminar locul cinci în buletinul de vot. Pretendentului din partea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Aureliu Filipp, îi revine preliminar poziția a șasea.

Teodor Moraru și Ion Ciobanu, care intenționează să candideze independent, au solicitat liste de subscripție pentru a aduna semnături de la susținători.

Pentru a candida independent la funcția de primar pretendenții trebuie să acumuleze 1028 de semnături și să le prezinte la consiliul electoral până pe data de 5 octombrie.

  Marina Tauber a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală pentru șefia municipiului Bălți.

Cu toate acestea, deputata independentă nu a fost admisă în cursa electorală pentru alegerile locale noi din 5 noiembrie curent. Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți i-a trimis răspunsul negativ candidatei.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Prin urmare, la ședința Consiliului de Circumscripție din Bălți a început un scandal, după ce Marina Tauber a intrat în sală pentru a afla de ce i se refuză înmânarea listelor de prescripție pentru a se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar.

Aceasta a declarat că va contesta refuzul Consiliului electoral al circumscripției Bălţi de a o înregistra în calitate de candidată independentă la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul licitației...

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri în...

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

EURO 2024: UEFA va aplica la toate competiţiile sale principiul ca doar căpitanul să discute cu arbitrii

EURO 2024: UEFA va aplica la toate competiţiile sale principiul ca doar căpitanul să discute cu arbitrii Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va aplica, din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.