Şase responsabili politici din Hong Kong au fost trimişi într-o ‘tabără de carantină’ guvernamentală

Publicat:

Şase înalţi responsabili politici din Hong Kong, printre care un ministru, au fost trimişi într-o “tabără de carantină” guvernamentală, după ce au intrat în contact cu o persoană contaminată cu COVID-19 în timpul unei aniversări, potrivit autorităţilor, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Acest caz afectează imaginea guvernului din Hong Kong, care duce o politică draconică “zero COVID” şi care a înăsprit recent regulile de distanţare.


Citeşte şi: O şefă din domeniul sănătăţii anunţă SFÂRŞITUL pandemiei – Black News

Ministrul afacerilor interne Caspar Tsui, şeful serviciului de imigraţie Au Ka-wang şi patru membri ai Consiliului Legislativ al Hong Kong au fost trimişi în izolare pentru 21 de zile într-o tabără austeră de carantină, după cum prevede reglementarea locală pentru orice caz care este contact.

Cu toţii au fost declaraţi cazuri contact după ce au participat luni la o aniversare a unui înalt responsabil chinez, Witman Hung, într-un bar de tapas spaniol din Hong Kong.

Fotografii publicate de mass-media îl arată pe Hung în timp ce cântă la un microfon, punându-şi braţul pe umărul unei tinere femei, fără ca vreunul dintre ei să poarte mască.

Alţi înalţi responsabili, printre care şeful Poliţiei şi directorul Agenţiei anticorupţie, au participat la aniversare, însă nu au fost plasaţi în izolare, pentru că ei au plecat din bar înainte de sosirea persoanei contaminate.

Citeşte şi: Tokaev anunţă restabilirea ordinii constituţionale în Kazahstan – Black News

Această aniversare era legală, însă a avut loc în timp ce autorităţile oraşului erau în alertă după apariţia unui mic focar local de contaminare cu varianta Omicron şi cu trei zile înainte de anunţarea unei înăspriri drastice a regulilor de distanţare, inclusiv cu închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor la orele 18:00.

Responsabilii vizaţi au prezentat scuze publice. Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, s-a declarat “foarte dezamăgită” de acest caz. Câteva zile mai târziu, Lam i-a convocat pe directorii Cathay Pacific, pentru a-i critica aspru, după apariţia mai multor cazuri de COVID-19 legate de angajaţi ai acestei companii aeriene care nu au respectat regulile de izolare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.