Şase ţări europene condamnă atacurile palestiniene şi cer Israelului să stopeze extinderea coloniilor

Publicat:

Şase ţări europene au condamnat sâmbătă recentele atacuri ale militanţilor palestinieni în care au fost ucişi cetăţeni israelieni în Cisiordania ocupată şi au cerut totodată Israelului să pună capăt extinderii coloniilor în acel teritoriu, transmit Reuters, AFP şi EFE, potrivit agerpres.  

“Cerem guvernului israelian să revină asupra deciziei sale recente de a continua cu construirea a peste 7.000 de locuinţe în Cisiordania ocupată şi trecerea în legalitate a coloniilor” ilegale, au transmis Germania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Polonia şi Spania într-un comunicat comun.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

Cei şase şi-au reafirmat opoziţia faţă de “toate măsurile unilaterale care compromit soluţia a două state, inclusiv continuarea colonizării, care este ilegală din punctul de vedere al dreptului internaţional”.

Ţările europene au condamnat ferm “recentele atentate teroriste” care au provocat moartea unor israelieni, apreciind că “terorismul nu poate fi justificat sub nicio formă”, dar au condamnat şi “violenţa oarbă a coloniştilor israelieni împotriva civililor palestinieni”, precum şi distrugerea caselor şi bunurilor lor. “Aceste acte nu duc nicăieri, (duc) doar la şi mai multă violenţă”, au avertizat cei şase.

Acest comunicat într-un format inedit survine în contextul recrudescenţei violenţelor în cadrul conflictului israeliano-palestinian, îndeosebi în Cisiordania, ocupată de Israel de la războiul de şase zile din 1967, aminteşte AFP.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

Un palestinian înarmat a ucis duminica trecută doi fraţi israelieni la Huwara, după care au urmat atacuri ale coloniştilor israelieni care au vizat locuinţe şi autovehicule şi în care un palestinian a fost omorât.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.