Sassoli: Democraţia continuă să funcţioneze

Publicat:

Democraţia continuă să funcţioneze, iar instituţiile Uniunii Europene sunt angajate total faţă de nevoile cetăţenilor şi ale statelor membre în timpul crizei actuale şi ulterior, pentru a contribui la răspunsul global la coronavirus, a declarat joi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, într-o sesiune plenară specială a PE, indică un comunicat al acestei instituţii, potrivit agerpres.

”Umanitatea cetăţenilor noştri este cea mai mare avere a noastră”, a spus Sassoli, care a mulţumit în special ”personalului medical, care se află în prima linie a acestei lupte şi a dat dovadă de generozitate chiar şi în cele mai dificile circumstanţe”.


Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

De asemenea, preşedintele PE a adresat mulţumiri tuturor celor care muncesc în această perioadă, printre care fermieri, pescari şi experţi în telecomunicaţii, dar şi tuturor celor ce respectă măsurile preventive, cumpără bunurile necesare persoanelor în vârstă şi au grijă de categoriile cele mai vulnerabile.

Parlamentul European a pus la dispoziţia autorităţilor din Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg folosirea sediilor sale, pentru activităţi legate de situaţia de urgenţă actuală. ”Datorăm recunoştinţă oraşelor care ne găzduiesc”, a explicat el.

Potrivit preşedintelui PE, Uniunea Europeană acţionează pentru a susţine sistemele de sănătate şi a pune la dispoziţie produse medicale esenţiale, a ajuta la păstrarea locurilor de muncă şi a sprijini cetăţenii cei mai vulnerabili.

Eurodeputaţii urmează să adopte o rezoluţie prin care se cere o protecţie mai mare pentru cetăţenii UE în faţa crizei actuale, sporirea sprijinului pentru sistemele de sănătate din ţările membre şi o strategie uniformă de ridicare a măsurilor de urgenţă.

Calendarul obişnuit al europarlamentarilor este în prezent suspendat din cauza restricţiilor impuse pentru a reduce răspândirea virusului SARS-CoV-2. Un număr mare eurodeputaţi participă online la sesiunea specială a PE şi îşi vor exprima votul de la distanţă. Procedura de vot se va prelungi până joi noaptea, iar preşedintele Parlamentului European va anunţa rezultatele în cursul zilei de vineri.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Comisia Europeană a prezentat miercuri o foaie de parcurs conform căreia restricţiile impuse în statele UE pentru stoparea răspândirii noului coronavirus au fost necesare, dar ele au venit cu un preţ economic enorm şi nu pot dura nelimitat, însă înaintea ridicării lor este nevoie să fie îndeplinite criteriile epidemiologice, să se asigure o capacitate suficientă a sistemului sanitar pentru a trata bolnavii şi o testare extinsă a populaţiei.

Executivul UE a mai recomandat ca eforturile de prevenire a răspândirii virusului să fie continuate prin campanii de sensibilizare care să încurajeze populaţia să menţină practicile solide de igienă şi distanţarea socială.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.