X

Sassoli: Europa ne arată că este unită şi pregătită să acţioneze

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a salutat marţi deciziile luate la reuniunea extraordinară a Consiliului European desfăşurată prin videoconferinţă, pentru a ajuta ţările aflate în dificultate în contextul crizei provocate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, scrie agerpres.

Statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi în unanimitate să interzică timp de 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Consiliul a dat astfel undă verde propunerilor Comisiei, abordare asumată şi de Parlamentul European, pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Citește și : Membrii guvernului polonez, testaţi negativ pentru coronavirus, ies din carantină

”În cele din urmă, dăm dovadă de un sentiment real de solidaritate: rute preferenţiale pentru transportul echipamentelor medicale, apărarea liberei circulaţii a mărfurilor în UE şi primul nostru sprijin economic important pentru familii şi mediul de afaceri. O Europă unită, dispusă şi pregătită să acţioneze este, în cele din urmă, gata pentru a face faţă acestei provocări dramatice”, a subliniat şeful PE, în declaraţia sa postată marţi seara pe site-ul PE.

”Suntem o familie europeană” şi ”nimeni nu va fi lăsat singur şi nimeni nu va trebui să acţioneze singur”. ”Parlamentul European este pregătit să îşi îndeplinească atribuţiile pentru a proteja viaţa şi mijloacele de subzistenţă ale tuturor cetăţenilor noştri. Nu vom renunţa la modul nostru de viaţă european”, a dat asigurări oficialul european.

Potrivit acestuia, Europa încearcă să rectifice acţiunile unilaterale şi lipsa de coordonare între guvernele naţionale în contextul crizei CODVID-19.

Citește și : Macedonia de Nord amână alegerile legislative de pe 12 aprilie

Tags: Charles MichelcoronavirusDavid SassoliParlamentul EuropeanSARS-CoV-2videoconferinţă
Categorii: Diaspora