X

Satelitul iranian nu a suferit daune în urma eşecului operaţiunii (ministru)

Ministrul iranian al telecomunicaţiilor, Mohammad Javad Azari-Jahromi, a susţinut sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, că satelitul pe care ţara sa a încercat să îl lanseze joi nu a suferit daune în urma eşecului operaţiunii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Vineri, preşedintele american Donald Trump a difuzat, tot pe Twitter, o fotografie care pare să prezinte locul lansării ratate din Iran. Mesajul său a ridicat problema unei posibile deconspirări a unor secrete privind culegerea de informaţii de către SUA.

Citește și : Erdogan se va întâlni cu Trump la Adunarea Generală ONU din luna septembrie

“Eu şi Nahid 1 (Venus 1) chiar acum. Bună dimineaţa, Donald Trump!”, a scris Azari-Jahromi sub o fotografie în care se presupune că apare lângă satelit.

Racheta iraniană folosită pentru trimiterea satelitului pe orbită a explodat joi pe rampa de lansare, a declarat agenţiei Reuters un oficial iranian. Presa de la Teheran nu a relatat despre incident. Un oficial american a confirmat că lansarea nu a reuşit.

Statele Unite au avertizat Iranul să nu lanseze rachete; tehnologia pentru plasarea sateliţilor pe orbită poate contribui la dezvoltarea unor rachete balistice iraniene, necesare pentru atacuri cu arme nucleare. Teheranul dezminte acuzaţiile americane conform cărora operaţiunile respective constituie o acoperire pentru realizarea unor rachete balistice.

Citește și : Un soldat american a fost ucis ‘în timpul unei operaţiuni’ în Afganistan

Tags: Donald TrumpIranMohammad Javad Azari JahromiSUAtwitter
Categorii: Sinteze