Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, ar putea fi demascat la un proces din Florida

Publicat:

Procesul pentru un litigiu în valoare de 64 de miliarde de dolari ar putea scoate la iveală cine este dincolo de pseudonim pentru a rezolva misterul cine a creat criptomoneda

Un proces aparent obișnuit are loc în Florida: familia unui bărbat decedat îl dă în judecată pe fostul său partener de afaceri pentru controlul activelor parteneriatului lor, transmite The Wall Street Journal.


Citește și :  58 de morţi şi 12 răniţi în urma unor violențe la o închisoare din Ecuador

În acest caz, activele în cauză sunt un cache de aproximativ un milion de bitcoini, echivalentul a aproximativ 64 de miliarde de dolari în prezent, aparținând creatorului bitcoin sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Familia defunctului spune că el și partenerul său de afaceri împreună erau Nakamoto și, prin urmare, familia are dreptul la jumătate din avere.

Cine este Satoshi Nakamoto a fost unul dintre misterele de durată ale lumii financiare. Numele se referă la o singură persoană? Sau la mai multe? Și de ce el sau ea nu s-a atins de un ban din toată acea avere?

Răspunsurile la aceste întrebări sunt în centrul disputei din Florida și al bitcoinului însuși. Bitcoin a devenit o piață de un trilion de dolari, cu zeci de milioane de investitori. A provocat guvernele care încearcă să o reglementeze și a fost susținută de unii. Tehnologia din spatele acesteia este văzută de unii ca o modalitate de a reconecta sistemul financiar global. Cu toate acestea, cine a creat-o și de ce a rămas un mister.

Și asta este tot înainte de a ajunge la cine controlează una dintre cele mai mari averi private din lume.

Asta va încerca să rezolve un juriu din Florida. Familia lui David Kleiman îl dă în judecată pe fostul său partener de afaceri, un programator australian în vârstă de 51 de ani, care locuiește la Londra, pe nume Craig Wright. Kleiman a murit pe 26 aprilie 2013. Wright a susținut din 2016 că a creat bitcoin, o afirmație respinsă de majoritatea comunității bitcoin. Familia lui Kleiman susține că cei doi au lucrat și au minat bitcoin împreună, dând dreptul familiei lui Kleiman la jumătate de milion de bitcoin.

„Este vorba despre doi prieteni care au avut un parteneriat și despre cum unul dintre ei a încercat să ia totul pentru el după ce celălalt a murit”, a spus Tibor Nagy, avocatul familiei lui Kleiman.

Apărarea a spus că are dovezi care vor arăta că Wright este creatorul bitcoin și nu l-a inclus niciodată pe Kleiman. „Credem că instanța va decide că nu există nimic care să indice sau să consemneze că aceștia au fost într-un parteneriat”, a spus Andrés Rivero, avocat al Wright.

Pentru bitcoineri, există o singură dovadă care ar putea dovedi în mod concludent identitatea lui Satoshi Nakamoto: cheia privată care controlează contul în care Nakamoto a stocat cei un milion de bitcoini. Oricine pretinde că este Satoshi Nakamoto ar putea arăta că el sau ea le are mutând chiar și o fracțiune de monedă din ea.

Citește și : Copii mai mici de 12 ani vor fi vaccinaţi împotriva covid-19 la Viena, în cadrul unui proiect pilot

Misterul lui Satoshi Nakamoto este una dintre curiozitățile bitcoin. Pe 31 octombrie 2008, cineva care folosea acest nume a trimis o lucrare de nouă pagini unui grup de criptografi explicând un sistem de „numerar electronic” care permitea oamenilor să facă schimb de valoare fără a fi nevoie de o bancă sau de altă terţă parte. Câteva luni mai târziu, rețeaua bitcoin a intrat în funcțiune, iar Nakamoto a colectat un milion de bitcoin în primul său an.

La începutul anului 2008, familia lui Kleiman susținea că partenerul său de afaceri Wright i-a cerut ajutorul lui Kleiman în ceea ce va deveni un dosar de nouă pagini. Au colaborat la cartea albă și au lansat bitcoin împreună, susține rechizitoriul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avertismentul salvatorilor privind respectarea regulilor de siguranță la scăldat în perioada estivală

Avertismentul salvatorilor privind respectarea regulilor de siguranță la scăldat în perioada estivală Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația despre necesitatea respectării regulilor de...

Atac cu sânge rece în bucătărie: O mamă şi-a înjunghiat iubitul de mai multe ori pentru că băuse tot laptele din frigider

Atac cu sânge rece în bucătărie: O mamă şi-a înjunghiat iubitul de mai multe ori pentru că băuse tot laptele din frigider O tânără mamă...

Dacă intenționezi să introduci în țară parfumuri sau apă de toaletă – E bine să știi!

Dacă intenționezi să introduci în țară parfumuri sau apă de toaletă - E bine să știi! În contextul mai multor întrebări referitor prevederile legale privind...

Temperaturile înalte din ultimele zile provoacă și înmulțirea insectelor dăunătoare

Temperaturile înalte din ultimele zile provoacă și înmulțirea insectelor dăunătoare Temperaturile insuportabile din ultimele zile aduc o problemă în plus – gândacii şi ţânţarii se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.