X

Saxonia Inferioară INTERZICE purtarea Stelei lui David la protestele antivaccin

Ministrul de interne al landului german Saxonia Inferioară (nord), Boris Pistorius, a interzis purtarea Stelei lui David cu inscripţia “nevaccinat” la demonstraţiile împotriva vaccinării anticoronavirus, relatează joi DPA, potrivit agerpres.

Autorităţile de menţinere a ordinii şi administrative locale au fost instruite prin decret să prevină purtarea acestor simboluri şi să ia măsuri punitive adecvate în cazul unor astfel de incidente, a anunţat ministerul miercuri la Hanovra.

Citeşte şi: SUA se declară angajate să ajute la consolidarea rezistenţei României în faţa efectelor unei invazii a Rusiei în Ucraina – Black News

Potrivit politicianului social-democrat (SPD), purtarea unor simboluri precum steaua galbenă, pe care naziştii i-au forţat pe evrei să o poarte, reprezintă o trivializare a tiraniei naziste şi un semn de dispreţ faţă de milioane de victime.

Citeşte şi: Statul New York ridică obligativitatea de a purta mască sanitară în interior – Black News

“Pe fondul atrocităţilor comise sub tirania nazistă, este intolerabil ca aceste simboluri detestabile, care la acea vreme au fost semnul distinctiv al exterminării sistematice a milioane de oameni, să fie folosite la adunări publice”, a declarat Pistorius. 

Tags: Boris PistoriusHanovraprotesteSaxonia InferioarăSteaua lui Davidvaccin
Categorii: Diaspora