X

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

În semifinala de la dublu mixt a Teqball World Series de la Budapesta, o jucătoare maghiară de futsal a declanşat un scandal monstru şi a fost exclusă din competiţie după ce a insultat un arbitru român şi a continuat injuriile în mediul online.

Jucătoarea maghiară de futsal și de teqball Gabriella Kota, în vârstă de 26 de ani, a jucat alături de Balazs Katz în semifinala de la dublu mixt a competiţiei aniversare Teqball World Series de la Budapesta, împotriva unei echipe din Polonia, potrivit stiripesurse.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Gabriella Kota – care este și membră a echipei feminine de futsal și a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului NB I de anul trecut – a primit un cartonaș galben și unul roșu în setul al doilea, pentru care i s-a scăzut un punct. Polonezii au obținut apoi o minge de meci, pe care au transformat-o, dar jucătorii maghiari au început imediat să se plângă de nereguli şi au cerut ca meciul să fie rejucat, scrie publicaţia maghiară Sportal.hu.

Ambii jucători maghiari au protestat vehement atunci când arbitrul român  a refuzat acest lucru, însă Gabriella Kota a întrecut orice măsură şi a început să facă un scandal monstru în teren, numindu-l pe arbitrul român „clovn”. Trimisă în tribună, a continuat să-l insulte, adresându-i cuvinte de neprodus.

Dar scandalul din teren nu s-a oprit aici, ci s-a mutat în mediul online, pentru că, la scurtă vreme, Gabriella Kota a postat pe contul său de Instagram, la Insta Story, mesajul „Urâm România de rahat!”, pe care l-a șters la scurt timp, scrie Sportal Blikk. Nu suficient de repede, însă, pentru a fi observat de oficiali ai Federației de Teqball, care au decis o primă sancţiune împotriva jucătoarei de futsal.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Astfel, pentru comportamentul său pe și în afara terenului, Gabriella Kota a fost descalificată din proba feminină de dublu de sâmbătă (în care urma să concureze cu Krisztina Ács și era, de asemenea, în lupta pentru o medalie) și nu va păstra premiul în bani (600 USD) și punctele din clasamentul mondial câștigate în proba mixtă (Balázs Katz le va păstra).

Pedeapsa ar putea fi și mai severă pentru Gabriella Kota. Potrivit Sportal, Comisia de etică a Federaţiei urmează să ia o decizie oficială la începutul săptămânii viitoare în ceea ce priveşte retragerea sau nu a dreptului de participare la Campionatele Mondiale, unde Gabriella Kota putea să participe pentru prima dată în acest an.

 

Tags: Gabriella KotaRomania
Sport