Scandal homofobic în Polonia: O revistă distribuie autocolante anti-gay

Publicat:

Revista poloneză Gazeta Polska, apropiată de guvernul conservator, a distribuit miercuri cu ediţia sa săptămânală autocolante anti-LGBT, o iniţiativă condamnată de opoziţie şi de ambasadoarea americană Georgette Mosbacher, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Drepturile minorităţii gay au devenit un subiect de dezbatere intensă în această ţară majoritar catolică, înaintea alegerilor parlamentare programate pentru toamnă.


Citeşte şi: Israelul atacă o poziţie strategică din Siria

Şeful partidului aflat la guvernare Dreptate şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care a numit comunitatea gay drept o “ameninţare” pentru ţară la alegerile europene din luna mai, a făcut din această chestiune una dintre principalele priorităţi ale campaniei partidului său, reamintind declaraţiile repetate ale Bisericii Catolice Poloneze.

Pe autocolante, o cruce mare neagră deasupra steagului curcubeu, simbol al mişcării LGBT, cu mesajul: “Aceasta este o zonă fără LGBT”.

Acest însemn se referă la mişcarea iniţiată după declaraţiile lui Kaczynski de către entităţi locale poloneze, adesea având legătură cu PiS, care adoptă rezoluţii pentru a se declara “zone libere de ideologia LGBT”.

Distribuirea acestor autocolante survine după un sfârşit de săptămână marcat de atacul lansat de suporteri de fotbal cu simpatii ultranaţionaliste împotriva participanţilor la o paradă Gay Pride, prima organizată la Bialystok (est).

Premierul Mateusz Morawiecki (PiS) a condamnat violenţele, însă nu şi campania anti-LGBT. Duminică, ministrul educaţiei Dariusz Piontkowski a declarat că “ar putea fi util să se pună întrebări cu privire la organizarea unor astfel de evenimente în viitor”.

Politicieni de stânga şi Robert Biedron, liderul homosexual al noii mişcări Printemps, au anunţat pentru duminică organizarea unei manifestaţii pentru o “Zonă liberă de violenţă” la Bialystok.

Ediţia poloneză a revistei americane Newsweek a distribuit autocolante cu o inimă zâmbitoare în culorile roşu şi alb ale drapelului polonez.

Citeşte şi: Echipajul unui pescador rusesc a fost ARESTAT în Coreea de Nord

Pawel Rabiej, viceprimar al Varşoviei, a depus vineri plângere, împreună cu principalul partid de opoziţie, Platforma Civică, împotriva revistei Gazeta Polska după prezentarea pe Twitter a autocolantelor anti-LGBT.

Guvernul polonez a criticat-o vineri pe ambasadoarea Statelor Unite, Georgette Mosbacher, pentru sprijinul acordat pentru apărarea drepturilor minorităţilor sexuale, după denunţarea de către aceasta a proiectului Gazeta Polska.

Cele mai recente sondaje de opinie arată că PiS ar putea reveni la putere în alegerile din octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.