X

Scandal în Canada după ce un ucigaș în serie a fost mutat într-o închisoare cu regim lejer

Un criminal în serie din Canada, închis pe viață, a provocat un scandal național după ce a fost mutat dintr-o închisoare de maximă securitate în alta cu regim lejer. Autoritățile au prezentat scuze și au modificat decizia privind transferul, informează mediafax.

Paul Bernardo a fost trimis săptămâna trecută într-o unitate de securitate inferioară, stârnind indignare în întreaga țară, potrivit BBC. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, este închis pe viață deoarece a comis o serie de crime și violuri în Toronto. În perioada 1987-1992, Bernardo a violat sau agresat sexual cel puțin 18 femei și a ucis alte trei. Printre victimele sale au fost și adolescente. În 1995, el a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat timp de cel puțin 25 de ani.

Citește și : Barajul care alimentează cu apă centrala nucleară de la Zaporojie a fost ARUNCAT în AER

Nu este clar de ce Serviciul Corecțional al Canadei (CSC) a decis să-l transfere pe Bernardo de la Millhaven Institution, o închisoare de maximă securitate din Ontario, la La Macaza Institution, o închisoare de securitate medie din Quebec.

„Regretăm orice durere și îngrijorare pe care acest lucru a provocat-o”, a transmis agenția federală a închisorilor care nu a explicat de ce a fost luată decizia.

Transferul deținutului a fost întâmpinat cu reacții din partea multor canadieni, inclusiv politicieni.

„Bernardo ar trebui să putrezească într-o închisoare de maximă securitate pentru tot restul existenței sale mizerabile”, a declarat premierul din Ontario, Doug Ford.

Ministrul pentru Siguranță Publică, Marco Mendicino, a declarat pentru Globe and Mail că este „profund îngrijorat și șocat de această decizie” și a dezvăluit că i-a transmis îngrijorarea sa comisarului federal pentru penitenciare.

Administrația penitenciarelor a transmis că a modificat decizia și că Bernardo rămâne încarcerat într-o instituție sigură și controlată, astfel încât să fie protejată securitatea publică.

Citește și : Bolsonaro vizat la sfârşitul lui iunie de un proces care îi pune în pericol eligibilitatea

„Vrem ca canadienii să aibă încredere în deciziile noastre”, a comunicat agenția canadiană.

Tags: canadacrimeinchisoarePaul BernardoTorontovioluri
Categorii: Știrile zilei