X

SCANDAL în guvernul italian! Un ministru delegat s-a pozat cu o svastică pe braţ

Numirea în guvernul italian a unui deputat de extrema dreaptă fotografiat în 2005 cu o banderolă nazistă pe braţ a suscitat marţi controverse şi condamnări din partea opoziţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Galeazzo Bignami, ales în Camera Deputaţilor pe lista partidului post-fascist Fratelli d’Italia, al premierului Giorgia Meloni, a fost numit luni ministrul delegat pentru infrastructuri.

Citeşte şi: PERICOL pentru Terra! Un asteroid de mari dimensiuni se apropie de Pământ – Black News

Bignami, un avocat în vârstă de 47 de ani, a fost fotografiat la o petrecere în 2005 îmbrăcat într-o ţinută de culoare neagră şi purtând pe braţul stâng o banderolă cu svastică.

Numirea lui Bignami în guvern este ‘o ofensă, o indecenţă faţă de Constituţie, memorie, istorie şi victimele svasticii’, a reacţionat pe Twitter un deputat al Partidului Democrat, Marco Furfaro.

‘Ruşine să-ţi fie, Giorgia Meloni’, a adăugat el.

Deputatul în cauză a condamnat într-un comunicat ‘orice formă de totalitarism, de exprimare liberticidă şi antidemocratică’, calificând nazismul drept ‘răul absolut’.

Fotografia din 2005 a fost luată ‘într-un context privat’ şi ‘m-am scuzat pentru ea de peste o sută de ori’, a subliniat el.

Şi alte numiri de miniştri delegaţi anunţate luni au fost criticate de opoziţia de stânga.

Citeşte şi: AIEA începe inspecţiile în Ucraina – Black News

Claudio Durigon, numit la Ministerul Muncii, propusese în 2021 ca unui parc din Latina, la sud de Roma, care purta numele judecătorilor anti-mafia asasinaţi Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, să-i fie dat cel al lui Arnaldo Mussolini, fratele fostului dictator fascist. Polemica declanşată l-a constrâns pe Durigon să demisioneze.

‘Când trecutul nu trece. Umbre negre asupra alegerii miniştrilor delegaţi’, a titrat marţi cotidianul de centru-stânga La Repubblica.

Tags: Arnaldo MussoliniCamera DeputaţilorClaudio DurigonFratelli d'ItaliaGaleazzo BignamiGiorgia MeloniGiovanni FalconeLatinaMarco FurfaroPaolo Borsellino
Categorii: Diaspora