X

Scandal în Parlament. Adepții lui Șor au blocat tribuna

Scandal în Parlament. Adepții lui Șor au blocat tribuna

Scandal în Parlamentul de la Chișinău. Adepții fugarului penal Ilan Șor au blocat tribuna centrală a Legislativului.

Citește și: Activitatea parcurilor industriale va fi eficientizată

S-a întâmplat în contextul examinării Proiectului de decizie privind modificarea unor acte normative ce vizează cadru de activitate al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).  Deputații din opoziție, inclusiv adepții lui Șor au pledat împotriva extinderii competențelor și independenței BNM.

„BNM în aceasta componență, cu consiliu de administrație în care fiecare membru primește peste doua milioane de lei pe an. Ce au făcut ei? Au servit interesele unor bănci comerciale. Venitul băncilor comerciale au ajuns la cote record într-o perioadă de criză. Băncile comerciale  câștigă miliarde de lei pe seama cetățenilor R. Moldova și astăzi vin după competențe suplimentare”, a comentat socialistul Vlad Bătrîncea, care a indicat chiar și asupra faptului că activitatea BNM ar fi în detrimentul intereselor cetățenilor și că ar fi necesară implicarea organelor de anchetă.

În timpul procedurii de vot, deputații lui Șor au blocat tribuna centrală. Chiar și așa, documentul a fost votat cu majoritatea voturilor, iar legislatorii și-au luat o pauză.

Tags: Parlamentul R. Moldovascandal în Parlamenttribuna centrala a Parlamentului
Politică