SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

Publicat:

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

Interziși la 5 ședințe plenare, deputații lui Șor în frunte cu Marina Tauber au scandat „Jos Maia Sandu” și „Jos Grosu” pe holul Parlamentului în timp ce președintele Legislativului oferea declarații jurnaliștilor.

Tauber – nemulțumită că nu s-a permis accesul deputaților în sala de ședințe pentru a treia oară de la adoptarea hotărârii – a sunat la poliție și a cerut intervenția oamenilor legii.


Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md

Menționăm, potrivit dispoziției, deputaților lui Șor nu li se va permite accesul încă la două ședințe plenare.

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

Pe 4 iulie, parlamentara fostului Partid „Șor” Marina Tauber, în prezent deputată independentă, împreună cu alți deputați interziși la ședințele plenare au scandat „Jos Maia Sandu”, „Jos hoții”, „Jos bandiții”, „Jos hoții din Parlament”, „Jos Grosu” și „Rușine vouă” în timp ce președintele Parlamentului oferea declarații jurnaliștilor.

Ulterior, Tauber a decis să solicite intervenția oamenilor legii pentru a le fi permis accesul deputaților la ședința Parlamentului.

Pe 13 iunie, deputații Denis Ulanov, Vasile Bolea, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan și Vadim Fotescu au blocat tribuna centrală din plenului Parlamentului, în timpul ședinței plenare. Parlamentarii – afiliați oligarhului fugar Ilan Șor – au protestat în acest mod față de gestul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care nu i-a permis lui Denis Ulanov să facă o luare de cuvânt pe marginea unui proiect de lege dezbătut în ședință. În rezultat, majoritatea parlamentară PAS a adoptat o sancțiune față de cei șapte deputați, prin care le-a fost interzisă participarea la următoarele cinci ședințe plenare.

SCANDAL în Parlament! Deputaţii lui Şor cer demisia Maiei Sandu şi au chemat Poliţia

Pe 14 iunie, în fața Parlamentului, deputații afiliați oligarhului fugar Ilan Șor au protestat. Alături de mai mulți manifestanți, aceștia și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu decizia de a le fi interzisă participarea la următoarele cinci ședințe plenare.

În aceeași zi, deputații afiliați oligarhului fugar Ilan Șor au încercat să intre în sala de ședințe a Legislativului.

Deși le-a fost interzisă participarea la următoarele 5 ședințe plenare, deputații ar fi forțat ușa sălii și în rezultat a fost rupt mânerul acesteia. Cu toate acestea, parlamentarii nu au reușit să intre în sala de ședință dat fiind faptul că la intrare se aflau mai mulți bărbați în civil. „Cine sunteți băieți? Alte state probabil că au capturat clădirea Parlamentului, noi vrem să intrăm”, a menționat atunci Tauber.

Pe 18 iunie, Marina Tauber a transmis o solicitare către Serviciul de Informații și Securitate în care a menționat că are „anumite bănuieli rezonabile că la acțiunile ilegale și abuzive din data de 14 iunie 2024, când a fost blocat accesul deputaților în sala de ședință, au participat cetățeni străini”. SIS a calificat drept „speculații” informația că „cetățeni străini” au restricționat accesul deputaților lui Șor, sancționați, pe 14 iunie – la ședința Parlamentului. Instituția a spus că cea care asigură protecția demnitarilor din Moldova și sediile lor de lucru este exclusiv Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și a precizat că activitatea particulară de pază este interzisă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.