SCANDAL în Poliţia din UK: Un raport dezvăluie deficienţele din procesul de recrutare

Publicat:

Un raport publicat miercuri scoate la lumină deficienţele din procesul de recrutare şi de control a ofiţerilor de poliţie în Anglia şi Ţara Galilor şi relevă amploarea comportamentelor misogine, sexiste sau prădătoare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Inspecţia în rândul serviciilor de poliţie a fost declanşată după şocul produs de răpirea, violarea şi uciderea, în martie 2021, a unei femei londoneze de 33 de ani, Sarah Everard, de către poliţistul Wayne Couzen, condamnat la închisoare pe viaţă pentru faptele sale.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că ‘nu-i pasă’ de foametea din lume – Black News

Acest caz a stârnit o emoţie puternică în Regatul Unit, iar Scotland Yard a fost acuzată că a ignorat semnalele alarmante privind comportamentul criminalului.

La asta s-au adăugat şi alte cazuri care au alimentat o criză de încredere a britanicilor faţă de poliţia lor, într-o ţară unde noţiunea de consens cu populaţia este ancorată în abordarea forţelor de ordine.

“Este prea uşor pentru persoanele necorespunzătoare să intre şi să rămână în poliţie”, a declarat şeful serviciilor de inspecţie ale poliţiei, Matt Parr.

“Dacă poliţia vrea să reconstruiască încrederea şi să îşi protejeze angajaţii de sex feminin, controlul trebuie să fie mai riguros, iar comportamentele sexuale reprobabile trebuie să fie luate mai în serios”, a adăugat el.

Ancheta a vizat 11.277 de poliţişti şi membri ai personalului administrativ, iar 42 de persoane au fost interogate. Au fost verificate 725 de dosare de control şi 264 de plângeri.

“În ciuda unor avertismente repetate, au fost făcute prea puţine lucruri pentru a îmbunătăţi standardele şi pentru a eradica misoginismul şi comportamentele prădătoare”, a adăugat Matt Parr, subliniind că responsabilii politici “nu pot să îşi permită, pur şi simplu, să aştepte” pentru a pune în aplicare recomandările raportului.

Printre ele figurează actualizarea standardelor minime pentru verificările prealabile şi îmbunătăţirea calităţii şi coerenţei în luarea deciziilor în privinţa controlului.

Raportul a scos în evidenţă comportamente condamnabile din punct de vedere penal, cum ar fi fapte de exhibiţie sexuală tratate ca o abatere izolată sau recrutarea de poliţişti care au în anturajul lor legături cu mediul criminal.

Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri – Black News

Reacţionând la publicarea textului, ministrul de interne, Suella Braverman, a spus că este “inacceptabilă” persistenţa “comportamentelor misogine şi sexiste” în rândul poliţiei.

Ea a dat asigurări că, în cadrul recrutării anunţate de 20.000 de noi poliţişti până în martie 2023, guvernul a deblocat fonduri pentru a aduce îmbunătăţiri importante în procesele de recrutare şi de control. “Cultura şi standardele în poliţie trebuie îmbunătăţite, iar încrederea publicului în poliţie trebuie restaurată”, a insistat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fost militar din St. Petersburg, condamnat la 4 ani de închisoare pentru un videoclip postat pe canalul său de Telegram cu 178 de abonați

Fost militar din St. Petersburg, condamnat la 4 ani de închisoare pentru un videoclip postat pe canalul său de Telegram cu 178 de abonați Tribunalul...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Experții avertizează: ‘Se deschid porțile Iadului’ în Orientul Mijlociu

Experții avertizează: 'Se deschid porțile Iadului' în Orientul Mijlociu Experții se tem de un răspuns al Iranului după ce armata israeliană a anunțat moartea șefului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.