X

SCANDAL rasial într-o universitate din Africa de Sud! Un student alb a fost EXMATRICULAT

O mare universitate din Africa de Sud a anunţat joi exmatricularea unui student alb care a fost filmat în urmă cu două luni urinând pe cărţile şi laptop-ul unui student de culoare, caz care a provocat indignare în Africa de Sud, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prestigioasa Universitate Stellenbosch, din regiunea Cape (sud) a declarat într-un comunicat că procedura disciplinară a ajuns la concluzia “că nu există altă alternativă” decât “exmatricularea” studentului din anul I, Theuns du Toit.

Citește și : Risc de crize climatice ‘în cascadă’ pentru marile ţări emergente

“Universitatea are toleranţă zero faţă de rasism, discriminare, prejudecăţi şi comportamente care aduc atingere demnităţii unei altei persoane”, a declarat adjunctul rectorului, Deresh Ramjugernath, potrivit comunicatului.

Umilirea studentului de culoare în luna mai a stârnit indignare într-o ţară care încă se confruntă cu diviziuni profunde la 28 de ani de la încheierea guvernării minorităţii albe.

Citește și : Rusia a încălcat grav dreptul internaţional şi dreptul umanitar în Ucraina (raport)

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a afirmat că acest caz arată că rasismul afectează încă “viaţa cotidiană în Africa de Sud”.

Tags: Africa de SudCapeCyril RamaphosaDeresh RamjugernathrasismTheuns du ToitUniversitatea Stellenbosch
Categorii: Știrile zilei