X

Scandal sexual în guvernul francez. Un ministru este acuzat de viol

Membrii Guvernului francez au făcut scut în jurul ministrul Bugetului, Gerald Darmanin (foto), care a fost acuzat de viol într-un caz vechi de aproape zece ani, scrie France24, potrivit news.ro.

Sâmbătă, biroul procurorului general din Paris a confirmat că a redeschis investigaţia privind acuzaţiile împotriva lui Darmanin. Acesta este acuzat că a forţat o femeie să întreţină relaţii sexuale în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de o problemă în instanţă.

Citeşte şi: ‘Geniul stabil’ de la Casa Albă spune ce face în pat

Sophie Spatz, o fostă escortă în vârstă de 46 de ani, a depus pentru prima dată plângere împotriva lui Darmanin la mijlocul lui 2017, însă cazul a fost închis atunci când aceasta nu s-a mai prezentat pentru declaraţii. În ianuarie 2018 însă, Spatz a depus din nou o plângere.

Avocaţii lui Darmanin au acuzat-o că îşi doreşte „să facă rău” şi să distrugă reputaţia ministrului iar Darmanin o va da judecată pentru calomnie.

Ministrul Justiţiei, Nicole Belleoubet, a respins duminică sugestiile că Darmanin ar trebui să demisioneze, adăugând că acesta nu a fost încă pus sub acuzare pentru nimic.

Ministrul Agriculturii, Stephane Travert, i-a luat de asemenea apărarea lui Darmanin, spunând că prezumţia de nevinovăţie trebuie să i se aplice şi lui Darmanin, „la fel ca oricărui alt cetăţean”.

Citeşte şi: Poliţia indoneziană a arestat mai mulţi travestiţi şi i-a obigat să se îmbrace în haine bărbăteşti

Prim-ministrul Edouard Philippe a declarat sâmbătă că are „încredere totală” în Darmanin.

Gerald Darmanin a negat acuzaţiile în cadrul unui interviu pentru France Info Radio pe 15 ianuarie, dar a admis că este cunoscut pentru faptul că flirtează des şi poate trimite uneori mai multe SMS-uri insistente.

Tags: Edouard PhilippeGérald DarmaninguvernministruNicole BelleoubetSophie SpatzStephane Travert
Categorii: DiasporaȘtirile zilei