X

Scandalul care a zguduit lumea tenisului: Peng Shuai susține că nu a fost obligată să întreţină relaţii sexuale

Tenismena Peng Shuai susține că nu a fost obligată să întreţină relaţii sexuale de fostul vicepremier Zhang Gaoli. Ea mai spune că mesajul său a fost înțeles greșit, într-o declarație video publicată de o agenție de presă din Singapore , informează mediafax.

Peng Shuai a declarat duminică faptul că nu a acuzat pe nimeni de viol, susținând că mesajul publicat pe rețelele de socializare a fost înțeles greșit, anunță Reuters.

Citește și : Proteste la Barcelona împotriva extinderii limbii spaniole în şcolile din Catalonia

„În primul rând, trebuie să subliniez ceea ce este extrem de important, nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual, trebuie să subliniez acest lucru” a spus Peng în videoclip.

Jucătoarea chineză a mai spus că retragerea mesajului de pe rețeaua de socializare a fost „o decizie personală”.

Cazul Peng Shuai a zguduit lumea tenisului. Fosta lideră mondială la dublu nu a mai fost văzută sau auzită în spaţiul public din 2 noiembrie, când a postat pe reţelele sociale din China un mesaj în care denunţa faptul că fostul vicepremier Zhang Gaoli a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale.

Citește și : NATO vrea să desfăşoare o prezenţă militară în România şi Bulgaria în contextul tensiunilor cu Rusia

Mesajul a fost şters rapid şi subiectul blocat pentru discuţii, iar guvernul chinez şi Zhang nu au comentat acuzaţia.

Ulterior, au apărut câteva videoclipuri cu sportiva, dar presa internaţională a pus la îndoială autenticitatea conţinutului. WTA a decis să suspende toate turneele din China în semn de protest, susținând că securitatea sportivilor este în pericol.

Tags: Peng ShuaisingaporetenisvideoclipZhang Gaoli
Categorii: Știrile zilei