X

Scandalul de la Leova. ASD: „Poziția primarului nu este motiv de amânare a recepției”

Scandalul de la Leova. ASD: „Poziția primarului nu este motiv de amânare a recepției”

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) consideră că poziția primarului de Leova, care refuză să recepționeze lucrările de construcție a drumului de acces către PTF Leova-Bumbăta, nu este un motiv pentru  amânare a procedurii.

Citește și: Au încăput pe mâna asistenților sociali și au rămas fără apartamente

Factori responsabili din cadrul ASD au comunicat pentru redacția  NewsMaker că edilul de Leova a fost informat despre finalizarea lucrărilor de la punctul de trecere a frontierei (PTF) Leova – Bumbăta și a drumului de ocolire a orașului și i-a solicitat să delege un reprezentat al Primăriei pentru a participa în comisia de recepție la terminarea lucrărilor, iar Bujorean le-ar fi spus că nu va delega o persoană pe motiv că „nu dispune de specialiști autorizați care ar putea estima prețul real al lucrărilor constructive”. Astfel, Administrația susține că absența „nu constituie temei de amânare a recepției”.

Precizăm că, în această dimineață,  primarul de Leova,  Alexandru Bujorean, a anunțat că refuză să recepționeze lucrările de construcție a drumului de acces către PTF Leova-Bumbăta, invocând bănuieli că ar fi avut loc „delapidări din fonduri publice”. Pe marginea acestui caz, a fost sesizată inclusiv Procuratura Anticorupție, care ar fi inițiat o cauză penală.

Precizăm că, ieri, ministrul de profil, Andrei Spînu, anunța despre faptul că lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate.

Tags: Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD)Alexandru BujoreanPTF Leova-Bumbătascandal Leova
Știrile zilei