Victorie în instanţă pentru femeia care pretinde că este fiica fostului rege Albert al II-lea al Belgiei

Publicat:

Justiţia belgiană a dispus la sfârşitul lui octombrie ca fostul rege Albert al II-lea, în vârstă de 84 de ani, să se supună până în februarie unui test genetic, oferindu-o astfel o victorie lui Delphine Boël în îndelungata sa luptă judiciară vizând să-l determine să recunoască faptul că este tatăl său biologic, relatează AFP, potrivit News.ro .

Informaţia – dezvăluită de presa belgiană – a fost confirmată luni pentru AFP de către unul dintre avocaţii lui Boël, Marc Uyttendaele.


Citește și : Statele Unite autorizează opt ţări să cumpere petrol iranian

Delphine Boël, o artistă plasticiană belgiană în vârstă de 50 de ani, afirmă că s-a născut în urma îndelungatei relaţii pe care au avut-o în anii ’60 şi ’70 mama sa, Sibylle de Sélys Longchamps, şi Albert, la acea vreme prinţ moştenitor, căsătorit din 1959 cu Paola Ruffo di Calabria.

Fostul suveran, care a domnit din 1993 în 2013 şi care este tatăl actualului rege al belgienilor, Philippe, a negat întotdeauna această filiaţie a lui Boël.

Aceasta din urmă a declanşat, în 2013, o procedură de recunoaştere a paternităţii, la Tribunalul de primă instanţă de la Bruxelles, ceea ce a condus la un adevărat foileton judiciar, cu o serie de răsturnări.

Iniţial, în 2017, justiţia nu a autorizat-o pe Delphine Boël să conteste paternitatea industriaşului Jacques Boël, etapa iniţială a procedurii.

Într-o hotărâre, la 25 octombrie, Curtea de Apel de la Bruxelles a invalidat această hotărâre.

Ea ”a stabilit că Jacques Boël nu este tatăl legal sau biologic al lui Delphine” şi a ”dispus ca Albert al II-lea să se supună unui test ADN”, au anunţat avocaţii reclamantei într-un comunicat.

Curtea, au adăugat ei, a însărcinat totodată un expert de la un spital universitar de la Bruxelles ”să procedeze, în termen de trei luni, la o expertiză genetică care să permită să se stabilească filiaţia între Delphine şi Albert al II-lea”.

Cele două părţi se întâlnesc din nou la Curte în 14 februarie, în vederea reluării dezbaterilor.

Citește și : Sute de arestări în Pakistan după protestele islamiştilor ce au urmat achitării unei femei creştine condamnată la moarte pentru blasfemie

”Dacă Albert al II-lea refuză să se supună testului, acest lucru va putea fi considerat un indiciu foarte clar că el este tatăl”, a declarat Uyttendaele pentru AFP.

Avocatul a salutat o hotărâre care-i dă ”în întregime dreptate” clientei sale în acest stadiu al procedurii, ”după eşecul tuturor demersurilor amiabile pentru ca identitatea sa şi a copiilor săi să fie recunoscută în mod legal”.

În această procedură, a amintit agenţia de presă Belga, Jacques Boël nu a contestat acţiunea de dezavuare a paternităţii lansată de fiica sa împotriva sa. El a efectuat un test ADN care a arătat că el nu este tatăl biologic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.