Scandalul cu Monica Lewinsky îl bântuie şi acum pe Bill Clinton. Fostul preşedinte american vrea să ‘dreagă busuiocul’

Publicat:

Fostul preşedinte american Bill Clinton a încercat luni să clarifice declaraţiile făcute într-un interviu anterior cu privire la scandalul Monica Lewinsky şi mişcarea #MeToo, prin care şi-a atras critici virulente, transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

Bill Clinton a afirmat că i-a prezentat scuze fostei stagiare la Casa Albă cu care a avut o relaţie sexuală care a condus la procedura de suspendare a sa în 1998. Într-un interviu acordat puţin mai devreme postului NBC News, fostul preşedinte declarase că nu a vorbit niciodată cu Monica Lewinsky.


Citeşte şi: Casa Albă a anunțat oficial data şi ora întâlnirii Trump-Kim

‘Am spus atunci, o spun acum. Mi-am cerut scuze faţă de familia mea, faţă de Monica Lewinsky şi familia ei şi faţă de poporul american înaintea unei comisii de miniştri la Casa Albă, despre care s-a relatat pe larg’, a spus Clinton, cu ocazia unui turneu de promovare a cărţii sale, la New York.

Fostul preşedinte a mai afirmat că sprijină mişcarea #MeToo, despre care a spus că este mult întârziată, şi că a ‘încercat să o sprijine prin deciziile şi politicile pe care le-am propus’.

Întrebat anterior în interviul pentru NBC dacă îi datorează scuze Monicăi Lewinsky, Clinton a răspuns: ‘Nu. Nu am vorbit niciodată cu ea. Dar am spus public nu doar o dată că îmi pare rău. Este foarte diferit. Scuzele au fost publice’.

Citeşte şi: Iranul va informa AIEA despre creşterea capacităţii de îmbogăţire a uraniului

Într-un interviu acordat în martie pentru revista Vanity Fair, Monica Lewinsky, acum în vârstă de 44 de ani, a afirmat că a reevaluat, în lumina mişcării #MeToo, relaţia avută cu Bill Clinton, pe care o consideră ‘un abuz de putere mizerabil’. La momentul respectiv, tânăra stagiară avea 22 de ani, iar preşedintele cu 27 de ani mai mult.

Bill Clinton îşi promovează în prezent thriller-ul politic scris în colaborare cu James Patterson. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.