X

După scandalul sexual de la Canberra, premierul australian le interzice miniştrilor săi să întreţină relaţii sexuale cu subordonaţii

Prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a atras atenţia joi că miniştrii cabinetului său nu au voie să întreţină relaţii sexuale cu subordonaţii, în virtutea unui nou cod de conduită adoptat după ce adjunctul său a admis existenţa unei legături extraconjugale cu o fostă asistentă, rămasă însărcinată, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Miniştrii, indiferent dacă sunt căsătoriţi sau necăsătoriţi, nu trebuie să se angajeze în relaţii sexuale cu subordonaţii”, a declarat Turnbull reporterilor la Canberra. “În 2018, nu este acceptabil ca un ministru să aibă o relaţie sexuală cu cineva care lucrează pentru el. Este o practică foarte proastă la locul de muncă. Şi toată lumea ştie că nu rezultă nimic bun din ea”, a insistat el.

Citeşte şi: 17 morţi în atacul din Florida. Cine este autorul masacrului – FOTO/VIDEO

Viceprim-ministrul Barnaby Joyce este vinovat de a fi “provocat o suferinţă şi umilinţă extremă soţiei sale şi celor patru fiice”, a acuzat el. “Barnaby a făcut o greşeală şocantă întreţinând relaţii cu o tânără care lucra în departamentul său”, a adăugat prim-ministrul.

Joyce, în vârstă de 50 de ani, este liderul Partidului Naţional, unul dintre pilonii coaliţiei conservatoare formate cu Partidul Liberal al lui Turnbull.

El a căpătat notorietate internaţională atunci când a ameninţat să eutanasieze câinii actorului american Johnny Depp introduşi ilegal în Australia. 

Tags: australiaBarnaby JoycecanberraMalcolm Turnbull
Categorii: Știrile zilei