X

Scenarii pentru cazul în care președintele Iranului nu va supraviețui prăbușirii elicopterului

Scenarii pentru cazul în care președintele Iranului nu va supraviețui prăbușirii elicopterului

În cazul decesului președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, vicepreședintele va prelua funcția, cu aprobarea liderului suprem, scrie Al Jazeera.

În cazul unui deces al președintelui iranian, constituția iraniană prevede că primul vicepreședinte – care este acum Mohammad Mokhber – va prelua funcția de președinte, cu aprobarea liderului suprem, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Potrivit ierarhiei politice iraniene, șeful statului este liderul suprem Ali Khamenei, iar președintele este considerat șeful guvernului, al doilea la comandă.

În cazul în care al doilea la comandă moare, atunci primul vicepreședinte va fi la conducere, iar în 50 de zile țara trebuie să meargă la alegeri pentru a alege un nou președinte.

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit, a anunțat duminică televiziunea de stat iraniană.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În elicopter s-ar fi aflat președintele iranian Ebrahim Raisi, ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian, guvernatorul Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati și Ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul liderului suprem iranian în Azerbaidjanul de Est.

Tags: Ali KhameneiIranMohammad MokhberpresedinteRaisi
Externe