X

Scenariștii de la Hollywood amenință cu declanșarea grevei dacă nu se ajunge la o înțelegere cu marile companii din lumea filmului

Scenariștii și reprezentanții studiourile de la Hollywood poartă discuții de ultim moment, pentru a evita greva care ar putea începe marți , informează mediafax.

Sindicatul scenariștilor amenință cu declanșarea grevei dacă nu se ajunge la o înțelegere cu companii precum Walt Disney și Netflix. Aceasta ar fi prima grevă din ultimii 15 de ani.

Citește și : Putin a ordonat crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina

Scenariștii sunt nemulțumiți deoarece au suferit pierderi financiar în urma dezvoltării rapide a rețelelor de streaming. Ei cer creșteri salariale și alte modificări ale contractelor.

Jumătate dintre scenariștii de seriale TV lucrează acum cu salariul minim, comparativ cu o treime în sezonul 2013-14, potrivit statisticilor sindicaliștilor. Salariul mediu pentru scenariști a scăzut cu 4% în ultimul deceniu, mai arată cifrele.

Inteligența artificială este o altă problemă la masa negocierilor. Sindicaliștii doresc măsuri de protecție pentru a împiedica studiourile să utilizeze AI pentru a genera noi scenarii folosindu-se de lucrările anterioare ale scenariștilor

Citește și : Transferurile copiilor ucraineni echivalează cu ‘genocid’

Tags: Hollywoodsalariustreaming
Categorii: Știrile zilei