X

Scepticism în legătură cu propunerea privind testele obligatorii pentru călătorii sosiţi în Germania

Criticile şi întrebările iau amploare asupra implementării unui plan al miniştrilor sănătăţii landurilor germane privind teste obligatorii de coronavirus pe aeroporturi pentru călătorii sosiţi din ţări cu risc ridicat, relatează joi dpa, scrie agerpres.

Un purtător de cuvânt al operatorului aeroportului din Frankfurt a declarat joi că ar fi “gata să pună în aplicare tot ceea ce ajută şi este posibil din punct de vedere administrativ”, dar aşteaptă instrucţiuni concrete de la oficiali.

Citește și : SUA confirmă peste 60.000 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Munchen a spus la rândul său că testele în sine vor fi efectuate de oficiali din domeniul sănătăţii şi că aeroportul ar asigura doar camerele.

Miniştrii landurilor germane, alături de ministrul federal al sănătăţii Jens Spahn, au fost de acord în principiu cu privire la testele obligatorii pentru călătorii din ţările cu risc ridicat în timpul unei videoconferinţe de miercuri, deşi o decizie oficială nu a fost încă luată.

Experţii din domeniul sănătăţii şi-au exprimat scepticismul în ceea ce priveşte eficacitatea regulilor propuse.

Patrick Larscheid, ofiţer medical public pentru districtul berlinez Reinickendorf, a declarat că testele vor oferi doar un instantaneu şi oamenii vor trebui monitorizaţi zile sau săptămâni pentru a se demonstra o infecţie.

Karl Lauterbach, de la social-democraţi (SPD), a declarat pentru presa locală că el este pentru testarea tuturor călătorilor, nu doar a celor din zone cu risc ridicat.

“Personal i-aş testa şi pe ceilalţi, pentru că ştim că în zone cu risc scăzut, precum ‘Mecca’ petrecerilor Mallorca, dar nu doar acolo, oamenii se angajează într-un comportament cu risc ridicat”, a spus Lauterbach, referindu-se la petrecerile gălăgioase la care participă turiştii în vacanţă în insula spaniolă.

Până acum, călătorii din ţările cu risc ridicat trebuiau să stea în autoizolare timp de 14 zile, deşi măsura a fost dificil de impus. În prezent, majoritatea ţărilor sunt considerate cu risc ridicat de Institutul Robert Koch, agenţia de control al bolilor din ţară.

Citește și : Pompierii greci continuă lupta cu incendiile din Peloponez

În timp ce călătoriile în unele ţări cu risc ridicat precum Statele Unite au fost restricţionate, nu este clar cât de multe persoane ar fi afectate de testele din aeroporturi.

Persoanele care intră în Germania din ţări cu risc scăzut, precum Franţa, Spania, Grecia şi cea mai mare parte a UE, nu ar trebui să se supună testării potrivit noii reguli.

După ce restricţiile de călătorie au fost relaxate pe măsură ce pandemia a încetinit să se răspândească în Europa, mulţi germani au plecat în vacanţă în alte ţări, inclusiv în Spania şi Grecia.

Tags: coronavirusFrankfurtMunchenReinickendorfSPD
Categorii: Diaspora