Schaeuble: Germanii vor trebui să-şi schimbe stilul de viaţă pentru a răspunde provocării schimbărilor climatice

Publicat:

Germanii vor trebui să-şi schimbe stilul de viaţă, renunţând la unele vacanţe şi plătind un preţ real pentru a răspunde provocării schimbărilor climatice, a declarat preşedintele Bundestag-ului, Wolfgang Schaeuble, într-un interviu apărut marţi în cotidianul Neue Osnabruecker Zeitung, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Schaeuble, un conservator care, în calitate de ministru de finanţe în timpul crizei datoriilor în zona euro, le-a cerut austeritate şi disciplină fiscală statelor mai sărace din sud, a declarat că schimbările climatice vor pretinde sacrificii din partea germanilor.


Citește și : ONU cere o ‘anchetă independentă şi imparţială’ în cazul Khashoggi

‘Va trebui să ne schimbăm vieţile’, a afirmat Schaeuble în interviu. ‘Este, cu siguranţă, o mare plăcere să zbori în Maldive ori să vizitezi Veneţia. Dar în viitor va trebui să ne bucurăm de această plăcere cu mai multă moderaţie’, a adăugat el.

Un pachet climatic convenit de politicienii germani în acest an prevede reduceri drastice ale emisiilor de CO2 în deceniile următoare, precum şi investiţii în căile ferate, locuinţe eficiente energetic şi vehicule electrice.

Schaueble a arătat însă că, chiar dacă acest pachet va încerca să minimizeze costurile directe pentru consumatori, germanii vor plăti toţi un preţ pentru această schimbare.

Citește și : Putin avertizează: Rusia poate distruge orice sistem antibalistic existent

‘Putem reuşi trecerea la o viaţă care ţine cont de mediu’, a declarat el. ‘Am învins provocări mult mai mari în istorie. Însă ar fi greşit să prezentăm pachetul climatic ca pe un act de generozitate: protejarea climatului nu este gratuită’, a subliniat Wolfgang Schaeuble.

El a avertizat că încălzirea şi combustibilii se vor scumpi, chiar dacă preţurile mai mici la electricitate şi biletele de tren mai ieftine vor compensa o parte din aceste creşteri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.