Schelă PRĂBUŞITĂ cu tot cu muncitorii aflaţi pe ea! Şase oameni au murit!

Publicat:

Şase persoane şi-au pierdut viaţa joi când o schelă s-a prăbuşit în incinta unui mausoleu şiit în centrul Irakului, relatează AFP, citând un responsabil al lăcaşului, precum şi surse medicale şi de securitate, potrivit agerpres.

Accidentul s-a produs în cursul dimineţii în mausoleul imamului şiit Hamza, situat la 35 km sud de Hilla, centrul administrativ al provinciei Babilon.


Citeşte şi: Cine sunt cei 22 de membri ai consiliului farmaceutic care conduc și organizații nonprofit din domeniul sănătății? – Black News

“O schelă utilizată pentru lucrările de renovare s-a prăbuşit în interiorul mausoleului, provocând moartea a şase persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani”, a indicat un responsabil al acestui lăcaş, sub rezerva anonimatului.

Acest bilanţ a fost confirmat de către o sursă medicală şi o sursă de securitate. Căderea respectivei structuri a provocat de asemenea rănirea unei femei şi a unui copil de trei ani.

Acelaşi interlocutor, care nu a dorit să-şi dea numele, a explicat că o anchetă a fost deschisă cu privire la acest incident ce ar avea drept cauză “neglijenţa din partea persoanelor responsabile de instalarea structurilor de renovare”.

În sectoarele public şi privat, corupţia şi lipsa de mijloace financiare îi face deseori pe irakieni să recurgă la firme echipate insuficient şi fără calificarea necesară pentru a efectua lucrări de întreţinere a clădirilor şi infrastructurii deschise publicului. Iar pe şantiere, măsurile de siguranţă sunt adesea ignorate.

Citeşte şi: Majoritatea americanilor se teme de prăbuşirea democraţiei lor – Black News

Chiar dacă mausoleul este situat într-o zonă izolată, numărul de credincioşi care vin să se reculeagă şi să se roage este relativ important, având în vedere că în tradiţia islamică imamul Hamza provine din familia profetului Mahomed.

După accident a fost stabilit un perimetru de securitate în incinta lăcaşului, dar credincioşilor li s-a permis într-un timp foarte scurt să-şi reia vizitele. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.