X

Schimb de corespondenţă masivă între Kim şi Trump: 12 scrisori într-un an şi jumătate

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-au trimis în total 12 scrisori de la începutul anului trecut, a anunţat ministrul sud-coreean al Unificării, care a remarcat totodată că liderul de la Phenian, cu opt scrisori, a fost cel mai insistent dintre cei doi, informează AFP, potrivit agerpres.

“Din 2018, preşedintele Kim i-a adresat opt scrisori preşedintelui Trump, iar acesta i-a trimis patru”, a declarat presei ministrul sud-coreean al Unificării, Kim Yeon-chul, care este responsabil cu problemele intercoreene.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

“Consider că aceşti lideri recunosc importanţa reluării dialogului deoarece îşi trimit constant scrisori”, a adăugat el, în timp ce Seulul se pregăteşte să-l primească pe Trump.

Aceste declaraţii au fost făcute miercuri, la câteva ore după ce preşedintele sud-coreean Moon Jae-in se referise la “discuţii de culise” între Washington şi Phenian în vederea organizării unui al treilea summit Trump-Kim.

Duminică, agenţia oficială nord-coreeană KCNA a scris că Kim Jong Un a primit de la Donald Trump o scrisoare cu un conţinut “excelent”.

Cu câteva zile mai înainte, acesta din urmă indicase că a primit o scrisoare “magnifică” şi “foarte călduroasă” de la Kim, adăugând că el continuă să aibă încredere în liderul nord-coreean în ciuda faptului că nu există un progres concret privind denuclearizarea.

Preşedintele sud-coreean îşi intensifică eforturile pentru relansarea negocierilor care par a fi ajuns într-un punct mort după eşecul celui de-al doilea summit Trump-Kim, ce a avut loc la Hanoi, în februarie.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

Cele două părţi nu au reuşit să cadă de acord asupra relaxării sancţiunilor internaţionale impuse Coreei de Nord şi în ce priveşte măsurile pe care Phenianul ar trebui să le ia în schimb.

După ani de sporire a tensiunilor din cauza programelor nuclear şi balistic ale Phenianului, peninsula a cunoscut în 2018 o remarcabilă destindere, care s-a concretizat prin înmulţirea summiturilor cu Kim Jong Un, mai notează AFP.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudDonald TrumpKim Jong UnKim Yeon-chulPhenianscrisoriseulSUA
Categorii: Știrile zilei