Schimbare radicală în Arabia Saudită. Riadul investeşte masiv în cultură şi divertisment

Publicat:

Arabia Saudită a anunţat joi că intenţionează să investească echivalentul a 64 de miliarde de dolari americani în cultură şi în industria de divertisment în următorii 10 ani, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia unei prezentări oficiale ce a avut loc la Riad, preşedintele Autorităţii generale pentru divertisment din acest regat ultraconservator, Ahmad ben Aqil al-Khatib, a precizat că fondurile necesare acestui proiect vor proveni atât de la stat, cât şi din sectorul privat.


Citeşte şi: Un individ s-a autodetonat în faţa ambasadei americane din Muntenegru

“Construim deja infrastructura necesară, iar construirea unei opere face parte din aceste proiecte”, a adăugat oficialul saudit.

El a spus că peste 5.000 de evenimente culturale sunt prevăzute pentru acest an. “Veţi vedea o veritabilă schimbare până în 2020”, a adăugat Ahmad ben Aqil al-Khatib.

Arabia Saudită a demarat mai multe reforme după prezentarea în 2016, oficiată de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani, a unui plan intitulat “Vision 2030”, ce vizează restructurarea economiei naţionale.

Consecinţele sunt de ordin social şi societal, vizând în special o participare tot mai mare a femeilor la viaţa publică şi o deschidere a acestui regat, care aplică o versiune rigoristă a islamului, în faţa culturii occidentale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Echipa de robotică din R.Moldova a obținut un număr record de premii la un concurs internațional

Echipa de robotică din R.Moldova a obținut un număr record de premii la un concurs internațional Echipa de robotică din Republica Moldova „RoboRangers” a obținut...

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025 Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” lansează un nou program de...

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie 3 iulie este a 184-a zi a calendarului gregorian și a 185-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Teatrul ‘Luceafărul’ se retrage din proiectul ‘Invizibil’

Teatrul 'Luceafărul' se retrage din proiectul 'Invizibil' Teatrul „Luceafărul” se retrage din proiectul „Invizibil”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.