X

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că acuzațiile conform cărora asistentul unui proeminent politician de extremă dreapta a spionat pentru China sunt „foarte îngrijorătoare”. Cancelarul a cerut mai multe măsuri pentru a elimina astfel de cazuri.

Scholz a spus că încercările de a spiona Germania sunt „inacceptabile” de oriunde ar veni, potrivit Reuters. Declarația a fost făcută miercuri, la Berlin, alături de premierul britanic Rishi Sunak care face o vizită în Germania. În ambele țări au izbucnit recent scandaluri legate de spionajul chinezesc, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Un consilier al unui membru al Parlamentului European al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost arestat marți. El este acuzat că a transmis informații despre discuțiile din Parlamentul Uniunii Europene către serviciile de informații chineze.

De asemenea, autoritățile din Germania au arestat săptămâna aceasta trei persoane implicate într-un caz separat de spionaj tehnologic în scopuri militare.

Arestările recente „nu ar trebui să ne mulțumească, ci mai degrabă să ne îndemne să-i prindem pe cei care ne spionează împotriva noastră și a securității noastre în țările noastre”, a spus Scholz.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat marți că informațiile despre spionajul chinezesc în Europa sunt false și „intenționează să discrediteze China”.

Tags: ChinagermaniaScholzspioni
Externe