Scholz: Germania stă ferm alături de Ucraina, astăzi şi oricât de mult timp Ucraina va avea nevoie de sprijinul nostru

Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări miercuri Kievului cu privire la sprijinul ţării sale ‘oricât de mult timp cât va fi necesar’ în faţa invaziei ruse, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Germania stă ferm alături de Ucraina, astăzi şi oricât de mult timp Ucraina va avea nevoie de sprijinul nostru’, a afirmat Scholz într-un mesaj de Ziua naţională a Ucrainei, postat pe contul său de Twitter.


‘Vom continua să livrăm arme (…) şi să formăm soldaţi ucraineni pentru echipamente europene de vârf’, a adăugat cancelarul, făcând referire la noile livrări de arme anunţate marţi de Berlin, în valoare totală de 500 milioane de euro.

Printre aceste arme, dintre care o parte vor fi livrate în 2023, figurează trei sisteme de apărare antiaeriană Iris-T, tancuri de depanare, lansatoare de rachete, muniţii şi aparate anti-drone.

‘Vom continua sancţiunile, vom aduce un sprijin financiar Ucrainei şi vom ajuta la reconstruirea oraşelor şi satelor distruse’, a mai dat asigurări Scholz.

El şi-a reafirmat intenţia, exprimată marţi, de a organiza ‘la sfârşitul lui octombrie, la Berlin, o conferinţă internaţională privind reconstrucţia’ în Ucraina.

‘Albastrul şi galbenul (drapelul ucrainean, n.red.) şi steagul înstelat al Europei sunt legate’, a mai spus cancelarul.

‘Dragi ucraineni, ţara voastră va alunga umbra neagră a războiului pentru că este puternică şi curajoasă şi pentru că are prieteni în Europa şi în toată lumea’, a adăugat Scholz, încheindu-şi mesajul cu sloganul ‘Slava Ukraini’ (Glorie Ucrainei).

Sărbătoarea naţională ucraineană, care marchează proclamarea independenţei în 1991, are loc miercuri într-un context de puternică tensiune, la şase luni de la lansarea invaziei ruse.

În primele ore ale zilei, explozii au răsunat în oraşe precum Harkov, Zaporojie şi Dnipro, potrivit autorităţilor locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.