Scholz: Germania va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar

Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Germania va continua să susțină Ucraina. Afirmația vine la câteva zile după ce aliații occidentali au temperat speranțele Ucrainei de a primi un transport rapid de tancuri de luptă, informează mediafax.

“Vom continua să sprijinim Ucraina – atât timp și atât de cuprinzător cât va fi necesar. Împreună, ca europeni – în apărarea proiectului nostru european de pace”, a declarat Scholz la Paris, în cadrul unui eveniment de celebrare a prieteniei dintre Germania și Franța, relatează Sky News.


Citește și : Rishi Sunak a fost amendat de Poliţia din Lancashire din cauza nepurtării centurii de siguranţă

Franța și Germania încearcă să depășească diferențele puse în evidență de războiul Rusiei din Ucraina și să își consolideze alianța printr-o zi de ceremonii și discuții privind securitatea, energia și alte provocări ale Europei.

Mai devreme, premierul polonez a calificat drept “inacceptabil” refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului.

“Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. În fiecare zi mor oameni nevinovați. Bombele rusești fac ravagii în orașele ucrainene. Obiectele civile sunt atacate, femeile și copiii sunt uciși”, a declarat Mateusz Morawiecki pentru agenția PAP.

Declarațiile sale au fost făcute la două zile după o reuniune a aproximativ 50 de țări la baza americană de la Ramstein, în Germania. Acolo, aliații Ucrainei au anunțat noi livrări substanțiale de arme către Ucraina, dar nu au reușit să ajungă la un acord privind livrarea de tancuri grele, în ciuda cererilor repetate ale Ucrainei.

Citește și : Biden: Ucraina va primi toată asistenţa de care are nevoie

Premierul polonez a declarat că așteaptă “o declarație clară” din partea Berlinului care să autorizeze expedierea de Leopards, al căror producător este, de către țările care le au.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar...

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.