X

Scholz, la finalul summitului UE: Preţurile importurilor de gaze sunt prea mari, trebuie să le reducem

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, criticat pentru acordarea în mod unilateral de subvenţii masive pentru compensarea preţurilor la gaze, a afirmat, la finalul reuniunii Consiliului European, că tarifele la importurile de energie sunt “prea mari”, declarându-se încrezător într-o soluţie europeană, informează mediafax.

Olaf Scholz a confirmat că liderii ţărilor UE au stabilit să fie elaborat un plan comun pentru reducerea preţurilor la energie. “Preţurile importurilor de gaze sunt prea mari, trebuie să le reducem”, a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiei Die Welt, la finalul reuniunii de la Praga.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Cancelarul Germaniei a pledat pentru noi negopcieri cu furnizori de gaze precum Statele Unite, Norvegia, ţări din zona Golfului Persic şi din Africa. “Încă avem multe de făcut”, a subliniat liderul de la Berlin.

Preşedintele rus Vladimir Putin “nu va reuşi să aducă Europa în genunchi prin şantajul în domeniul energiei”, a insistat Olaf Scholz.

Liderii UE au decis “implementarea unor mecanisme de solidaritate finaciară la nivel european” pentru a face faţă tarifelor mari la energie asociate crizei războiului din Ucraina, a afirmat anterior Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, la finalul reuniunii de la Praga.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

În cursul summitului, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, criticase planul Germaniei privind compensarea prin subvenţii de 200 de miliarde de euro a preţurilor la energie, iar cancelarul Olaf Scholz, susţinut de omologul său austriac, Karl Nehammer, reproşaseră lipsa unei soluţii comunitare elaborate de Bruxelles.

Tags: Olaf ScholzPragasummitUEVladimir Putin
Categorii: Diaspora