Scholz: Manevrele aeriene majore ale NATO în Europa dovedesc puterea şi unitatea Germaniei şi a aliaţilor săi

Publicat:

Manevrele aeriene majore ale NATO în Europa dovedesc puterea şi unitatea Germaniei şi a aliaţilor săi, a afirmat vineri cancelarul german Olaf Scholz, în timpul vizitei la o bază aeriană germană participantă la operaţiune, transmite DPA, informează agerpres

Exerciţiile ar trebui să arate în mod clar oricui ”că suntem pregătiţi să apărăm fiecare centimetru al teritoriului nostru”, a spus Scholz la baza aeriană Jagel, situată la 45 de kilometri de frontiera cu Danemarca.


Citește și : Primarul din Miami candidează şi el la preşedinţia SUA

Exerciţiile Air Defender 2023, la care iau parte 10.000 de soldaţi şi 250 de avioane din 25 de ţări, sunt cele mai mari aplicaţii aeriene din istoria NATO. Ele au început luni şi vor dura până în 23 iunie. În cadrul exerciţiilor, va fi simulat răspunsul NATO la un atac comis de o alianţă estică imaginară asupra portului german Rostock, de la Marea Baltică.

În timpul vizitei, Olaf Scholz a urcat în cockpit-ul unui avion de vânătoare Eurofighter. El a fost însoţit de şeful forţelor aeriene germane, generalul-locotenent Ingo Gerhartz.

Scholz a spus că actuala cooperare din interiorul NATO trimite un ”mesaj important” în aceste vremuri, referindu-se la invazia rusă în Ucraina.

Pe de altă parte, ministrul apărării german Boris Pistorius a afirmat joi că până acum exerciţiile Air Defender 2023 au fost un succes, fără a se înregistra incidente sau perturbări ale traficului aerian civil.

Citește și : Australia blochează construcţia unei noi ambasade a Rusiei

Unii experţi estimaseră întârzieri semnificative ale zborurilor civile ca urmare a prezenţei atât de multor avioane militare în regiunea baltică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.