X

Scholz presupune când va dori Putin să pună capăt războiului împotriva Ucrainei

Scholz presupune când va dori Putin să pună capăt războiului împotriva Ucrainei

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că dictatorul rus Putin se va gândi să pună capăt războiului din Ucraina doar atunci când își va da seama că nu-l poate câștiga. Politicianul a făcut această afirmație în timpul unui discurs susținut sâmbătă la o reuniune a social-democraților europeni la București, relatează Reuters.

El a precizat că Germania va continua să facă eforturi pentru a sprijini Ucraina în războiul împotriva agresorilor ruși și a făcut apel la alte țări să procedeze la fel. „Războiul din Ucraina se va încheia în momentul în care Putin va decide să își retragă trupele.

Citește și: Un american, căutat în SUA pentru pornografie infantilă, s-a înrolat în armata lui Putin

Cu toate acestea, el va lua această decizie doar atunci când va realiza că nu poate câștiga războiul pe câmpul de luptă», a declarat Scholz. El a precizat că Germania a oferit până în prezent Kievului un sprijin militar de 28 de miliarde de euro.

Scholz a mai menționat că sprijinul Occidentului pentru Ucraina este „cheia pentru restabilirea păcii” în Europa. „O vom susține atât timp cât va fi necesar”, a subliniat Cancelarul german.

În plus, el a spus că, pentru a preveni escaladarea, inclusiv un potențial conflict între Rusia și NATO, este necesar ceea ce o „reținere eficientă”. „De aceea investim mai mult în propria noastră securitate și apărare, împreună ca europeni, pentru ca nimeni să nu îndrăznească să ne atace”, a specificat el.

Tags: Olaf Scholzrazboiucraina
Externe