X

SCLAVII din UK sunt folosiţi la JECMĂNIREA proprietarilor de case

Un număr tot mai mare de victime ale sclaviei moderne din Marea Britanie sunt folosite de grupările infracţionale pentru înşelătorii cu renovări sau reparaţii de case, avertizează agenţia britanică pentru protecţia consumatorilor (NTS, National Trading Standards), relatează marţi Press Association, potrivit agerpres.

Echipele TSA din Anglia au înregistrat numeroase cazuri în care victime ale sclaviei au fost puse să execute lucrări nenecesare sau de proastă calitate, la preţuri “umflate”.

Citește și: INTERMEDIARUL din cazul lui Daphne Caruana Galizia a fost GRAȚIAT

Grupările infracţionale îi vizează în special pe proprietarii de locuinţe vulnerabili, de exemplu cei mai în vârstă, bolnavi sau cu dizabilităţi şi care trăiesc singuri.

Cei puşi să realizeze astfel de lucrări sunt de multe ori imigranţi ţinuţi în condiţii de captivitate, obligaţi să muncească fără a primi hrană şi o plată adecvate.

Preşedintele NTS, Toby Harris, i-a avertizat pe consumatori că “de multe ori în spatele celui care oferă servicii la preţuri atractive se ascunde un infractor periculos, care “îi jecmăneşte pe cei vârstnici sau singuri şi îi exploatează sau chiar îi foloseşte ca sclavi pe cei vulnerabili pentru a-şi comite infracţiunile”

VEZI și: CUTREMUR puternic în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbușit – VIDEO

Raportul anual privind sclavia modernă în Marea Britanie publicat luna trecută a arătat că poliţia a înregistrat cu 50% mai multe delicte de acest gen (5059) în perioada martie 2018-martie 2019 faţă de cele 12 luni anterioare. Raportul a consemnat şi o creştere cu 36% a numărului de potenţiale victime ale sclaviei moderne (6985) identificate şi înregistrate în cadrul mecanismului britanic pentru protejarea victimelor traficului de persoane (NRM, National Referral Mechanism).

Tags: marea britanieNational Referral Mechanism (NRM)National Trading Standards (NTS)sclavieToby Harris
Categorii: Diaspora