Școala online a afectat educația gimnazială în Italia

Publicat:

Elevii din clasele gimnaziale din Italia au avut rezultate mai slabe la examene în ultimul trimestru, din cauza cursurilor online impuse de pandemia de coronavirus, a informat miercuri într-un raport Institutul pentru Evaluarea Sistemului de Învăţământ (INVALSI), relatează EFE, potrivit agerpres.

Comparativ cu anul 2019, elevii din cursurile primare şi secundare au obţinut “calificări” mai scăzute, atât la limba italiană cât şi la matematică, în timp ce la limba engleză au rămas stabile.


Citește și: George W. Bush CRITICĂ retragerea din Afganistan: ‘Este o greșeală!’

Cei mai afectaţi din punct de vedere educaţional au fost elevii care provin din “contexte socio-economice şi culturale mai defavorabile”, notează raportul.

“Trebuie să considerăm şcoala prioritară pentru a ieşi cât mai bine din această fază. Educaţia este baza oricărei renaşteri fără ea nu există dezvoltarea ţării”, a declarat ministrul italian al educaţiei, Patrizio Bianchi, la prezentarea rezultatelor la Roma.

În schimb, şcoala primară s-a menţinut “stabilă” şi a fost capabilă să facă faţă dificultăţilor pandemiei, garantând rezultate egale cu cele din 2019, şi similare în toate regiunile din Italia.

Raportul avertizează totodată că “pandemia a accentuat problema abandonului şcolar” şi că pandemia de COVID-19 “a determinat redescoperirea funcţiei sociale a şcolii”.

Citește și: 1.000 de oameni s-au infectat cu coronavirus la un festival de muzică din Utrecht

Raportul INVALSI semnalează o ameliorare a rezultatelor în anul 2019 comparativ cu 2018, astfel încât aceste rezultate negative provocate de efectul pandemiei “necesită strategii urgente pentru a redresa sistemul şcolar italian”.

Raportul se bazează pe 3,82 de milioane de evaluări realizate online, la care au participat 1,1 milioane de elevi de la cursurile primare şi aproape 1 milion din clasele gimnaziale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor Cel puţin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.