Școli închise în mai multe regiuni din India din cauza unui val de căldură

Publicat:

Autorităţile din mai multe regiuni din India au închis şcolile pentru o săptămână după ce temperaturi de peste 40 de grade Celsius au fost înregistrate în acele zone ale ţării, informează Reuters, potrivit agerpres.

Oficialii din cel puţin două state indiene, Tripura din nord-est şi West Bengal din est, au ordonat închiderea şcolilor în această săptămână, în contextul în care temperaturile au crescut cu mai mult de 5 grade Celsius peste valorile considerate normale, au anunţat guvernele locale.


Citește și : Putin a vizitat cartierul general militar din regiunea ucraineană Herson

Calcutta, capitala statului West Bengal, a înregistrat temperaturi de 40 de grade Celsius pe 13 aprilie şi de 41 de grade Celsius pe 14 aprilie, cu peste 5 grade peste valorile normale pentru această perioadă a anului, a precizat G K Das, un reprezentant al biroului statal de meteorologie.

India se va confrunta cel mai probabil cu valuri de căldură între lunile martie şi mai, a anunţat Biroul naţional de meteorologie în februarie.

Temperatura medie maximală pentru luna februarie la nivelul întregii ţări a fost de 29,5 grade Celsius, cea mai mare valoare înregistrată după 1901, anul care a marcat începutul înregistrărilor meteorologice din India.

Oamenii de ştiinţă au asociat instalarea timpurie a verilor intense cu schimbările climatice şi au avertizat că peste 1 miliard de oameni din India şi din Pakistan au devenit vulnerabili în faţa condiţiilor de căldură severă.

Citește și :  Rishi Sunak, anchetat pentru un posibil conflict de interese

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.