X

Școlile din Chișinău au solicitat deschiderea a 684 de grupe cu program prelungit

Școlile din Chișinău au solicitat deschiderea a 684 de grupe cu program prelungit

Instituțiile de învățământ din Chișinău au solicitat până acum organizarea a 684 de grupe cu program prelungit pentru elevii din clasele primare. Procesul este în desfășurare, iar toate solicitările urmează a fi coordonate până pe 15 septembrie. Despre aceasta a informat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

„În conformitate cu ordinul Direcției din 1 august 2024 cu privire la organizarea claselor și grupelor cu program prelungit, la ziua de vineri, 80 de instituții din cele 131 pe care le avem în gestiune au depus solicitările pentru coordonarea activității în cadrul acestor grupe. Astfel, la ziua de vineri aveam solicitarea pentru 684 de grupe cu program prelungit”, a precizat Andrei Pavaloi.

Citeşte şi: NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian al României de către drone ruseşti – Stiripesurse.md

Potrivit lui, din numărul total de solicitări, 651 sunt pentru program prelungit de trei ore și 33 – pentru program prelungit de șase ore”. „Urmează ca până în data de 15, conform ordinului, să coordonăm toate solicitările din partea instituțiilor de învățământ, astfel ca lunea viitoare să avem stabilit exact câte grupe cu program prelungit vor funcționa începând cu acest semestru”, a mai spus șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Tags: Andrei Pavaloichisinauprogram prelungitscoli
Categorii: Știrile zilei