Școlile din Coreea de Nord de redeschid după două luni

Publicat:

Elevii nord-coreeni au reînceput miercuri şcoala, cu măşti de protecţie pe faţă, după două luni de închidere, în cadrul unor măsuri de precauţie privind pandemia covid-19, relatează AFP, scrie agerpres.

Phenianul nu a anunţat până în prezent vreun bolnav de covid-19, un lucru de care se îndoiesc experţi, în contextul în care virusul care a apărut în China vecină s-a răspândit pe întreaga planetă.


Citește și : Pedro Sanchez cere Parlamentului spaniol PRELUNGIREA stării de urgență

Coreea de Nord a luat, cu toate acestea, măsuri dure, închizându-şi frontierele şi plasând în izolare mii de persoane.

Noul trimestru şcolar, care ar fi trebuit să înceapă în aprilie, a fost amânat în mai multe rânduri. Unele licee şi universităţi au fost autorizate să primească elevi şi studenţila mijlocul lui aprilie.

Miercuri, elevi în uniforme s-au întors la şcoală, cu faţa acoperită de măşti de protecţie şi flori comemorative roşii agăţate de uniformă.

Unii purtau măşti chirurgicale de unică folosinţă, alţii măşti din pânză.

La sosirea lor la o şcoală elementară din Beijing, elevilor li se lua temperatura.

În clasă, înainte să se aşeze în bancă, au stat la coadă să se spele pe mâini cu apă.

”Trebuie să vă frecaţi mâinile”, le-a spus profesorul.

Elevii îşi purtau măştile în clasă, însă erau aşezaţi unul lângă altul pentru a asculta profesorul, care avea, de asemenea, faţa acoperită.

Citește și : Seimul polonez ‘a bătut în cuie’ data alegerilor prezidențiale

Portrete ale lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord, fiului şi succesorului său Kim Jong Il – bunicul ş, respectiv, tatăl actualului dictator Kim Jong Un – sunt agăţate pe pereţii tuturor claselor din ţară, iar ”studii revoluţionare” sunt înscrise în programa şcolară.

Pandemia covid-19 s-a soldat cu aproape 380.000 de morţi în lume, iar peste 6,3 milioane de infectări au fost diagnosticate în mod oficial în 196 de ţări şi teritorii din decembrie, când a apărut în China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Boicotarea armelor livrate Israelului: o “rușine” pentru Macron, potrivit lui Netanyahu

Boicotarea armelor livrate Israelului: o "rușine" pentru Macron, potrivit lui Netanyahu Benjamin Netanyahu a lansat un atac vehement împotriva apelului lui Emmanuel Macron de a...

Se propune testarea anti-drog a candidații la cele mai importante funcții în stat

Se  propune testarea anti-drog a candidații la cele mai importante funcții în stat Un candidat la funcția de șef al statului propune testarea anti-drog a...

Kamala Harris mărturiseşte că deţine un Glock şi a şi tras cu el

Kamala Harris mărturiseşte că deţine un Glock şi a şi tras cu el Vicepreşedinta SUA şi candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris a dezvăluit luni...

Mai multe servicii la Centrul multifuncțional Călărași

Mai multe servicii la Centrul multifuncțional Călărași Centrul multifuncțional Călărași și-a extins gama serviciilor prestate populației, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Citește și: Peste 100...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.