Școlile din Franța au fost REDESCHISE

Publicat:

Douăsprezece milioane de elevi s-au întors la şcoală luni în Franţa pentru prima dată după decapitarea de către un islamist radical a profesorului Samuel Paty, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs despre libertatea de expresie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În şcoli a fost ţinut un minut de reculegere în memoria lui Paty la ora 11:00, iar profesorii le-au reamintit elevilor drepturile şi obligaţiile lor într-o “democraţie liberă”.


Citeşte şi: Autorităţile din Peru au redeschis Machu Picchu

Samuel Paty a fost ucis într-o suburbie a Parisului, în ajunul unei vacanţe de două săptămâni, incident descris de preşedintele Emmanuel Macron drept un atac asupra valorilor franceze şi asupra Republicii.

Franţa se află sub cel mai înalt nivel de securitate după uciderea lui Paty şi după alte atacuri care au urmat, inclusiv asupra unei biserici din Nisa şi împotriva unui preot ortodox grec la Lyon, mii de militari fiind desfăşuraţi pentru a proteja lăcaşurile de cult şi şcolile.

Premierul Jean Castex şi ministrul educaţiei îşi vor aduce omagiile alături de personalul de la colegiul Le Bois d’Aulne unde a predat Paty. Acest liceu îşi va deschide porţile pentru elevi marţi.

Citeşte şi: Procesul Charlie Hebdo a fost SUSPENDAT! Mai mulţi inculpaţi sunt infectaţi cu COVID!

Profesorii din toată Franţa vor citi, de asemenea, o scrisoare adresată de Jean Jaures dascălilor, în care figura politică a secolului al XIX-lea prezenta rolul acestora în educaţia tinerilor cetăţeni.

“Vor fi cetăţeni şi trebuie să ştie ce este o democraţie liberă, ce drepturi le conferă, ce datorii le impune suveranitatea naţiunii”, a scris Jean Jaures.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.