Şcolile din Luxemburg rămân închise până pe 4 mai

Publicat:

Şcolile, universităţile şi grădiniţele din Luxemburg rămân închise până pe 4 mai în scopul stăvilirii propagării noului coronavirus, a confirmat joi ministrul Educaţiei naţionale, Claude Meisch, potrivit AFP, scrie agerpres.

Unităţile de învăţământ au fost închise pe 16 martie, iar iniţial, redeschiderea acestora era prevăzută pentru 20 aprilie, după vacanţa de Paşte.


Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

Din cauza creşterii cazurilor de COVID-19, autorităţile au modificat calendarul şcolar.

Astfel, al doilea şi al treilea trimestru ale anului şcolar 2019-2020 vor fuziona, iar ”procesul educaţional se va concentra, atât în perioada suspendării, cât şi după reluarea cursurilor, pe conţinuturile esenţiale şi necesare intrării în anul şcolar următor”, a explicat ministrul Educaţiei într-un comunicat.

La liceu, examenul de la finalizarea studiilor (echivalentul bacalaureatului) se va baza doar pe materia predată în clasă până pe 16 martie 2020.

Data de sfârşit a anului şcolar în Luxemburg a fost menţinută pentru jumătatea lunii iulie.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

Ministrul a menţionat şi un sondaj realizat la solicitarea sa, care arată că marea majoritate a părinţilor şi cadrelor didactice apreciază învăţământul la distanţă.

În această ţară de 600.000 de locuitori, autorităţile au înregistrat până joi seară 2.487 de cazuri confirmate cu noul coronavirus şi 30 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.