Şcolile din Nepal au fost ÎNCHISE din cauza poluării

Publicat:

Nepalul a ordonat închiderea şcolilor din cauza poluării atmosferice, fiind pentru prima dată în istoria ţării din Himalaya când autorităţile decid închiderea instituţiilor de învăţământ din acest motiv, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Capitala Nepalului, Kathmandu, învăluită într-un nor gros de particule, este în prezent clasată printre cele mai poluate oraşe din lume, indicele calităţii aerului atingând valori de peste 300 la sfârşitul săptămânii trecute.


Vezi şi: Poliţiştii mexicani au omorât o imigrantă – VIDEO

“S-a decis închiderea instituţiilor de învăţământ până vineri. Din câte ştim, este prima dată când şcolile sunt închise din cauza poluării”, a declarat pentru AFP Deepak Sharma, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Guvernul a solicitat, de asemenea, populaţiei să rămână în case şi să evite lucrările de construcţie sau incinerarea gunoiului.

Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile.

Experţii atribuie această poluare efectului combinat al incendiilor forestiere din mai multe părţi ale ţării şi condiţiilor meteorologice.

Vizibilitatea redusă din cauza poluării a perturbat zborurile către aeroportul din Kathmandu, provocând întârzieri de câteva ore.

Aeroportul a fost închis chiar vineri, când vizibilitatea a scăzut sub 1.000 de metri, înainte de a fi redeschis în aceeaşi zi, potrivit unui oficial al aeroportului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba Valentina Borzin abia își unise destinul cu iubitul ei, Oleg. După nuntă, în iulie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.