X

Școlile din România introduc ‘sălile pentru detenție’ conform noului Statut al Elevului

Școlile din România introduc ‘sălile pentru detenție’ conform noului Statut al Elevului

Începând cu luna septembrie 2024, școlile din România vor implementa oficial „sălile pentru detenție”, ca parte a unei inițiative mai ample prezentate în noul Statut al Elevului actualizat. Această modificare, introdusă de Ministerul Educației, urmărește să abordeze tulburările de la clasă prin oferirea de spații desemnate în care elevii care se comportă necorespunzător pot fi supravegheați și se pot angaja în activități alternative în timpul orelor de curs.

Ministerul Educației a anunțat că Statutul Elevului 2024, alături de Regulamentul actualizat de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2024, au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial. Ambele documente vor intra în vigoare odată cu începerea anului universitar 2024-2025 și vor fi accesibile pe site-ul oficial, edu.ro, după publicarea lor, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

În cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu.

În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui.

Important: Cadrul didactic poate lua această decizie doar pentru propria oră de curs. Pentru respectiva oră elevului nu i se consemnează absență.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente”, scrie în postarea Ministerului Educației în care anunță trimiterea spre publicarea în Monitorul Oficial a celor două documente.

Tags: Ministerul EducaţieiRomaniascoli
Externe