Şcolile din Scoţia se vor redeschide în august

Publicat:

Şcolile din Scoţia se vor redeschide în luna august deşi la început copiii vor petrece aproape jumătate din timp învăţând acasă şi restul la şcoală, în clase cu un număr mai mic de elevi, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului, a anunţat joi guvernul scoţian, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Scoţia, care dispune de un guvern semiautonom ce controlează sănătatea şi educaţia, se îndepărtează de poziţia Angliei, unde şcolile urmează să se redeschidă începând cu data de 1 iunie.


Citește și : Contaminările cu noul coronavirus s-au dublat într-o lună şi au depăşit cinci milioane

“Odată cu redeschiderea şcolilor în Scoţia, principala noastră prioritate este să asigurăm sănătatea şi bunăstării elevilor şi a profesorilor şi să oferim părinţilor sentimentul de încredere că şcolile sunt sigure”, a declarat vicepremierul John Swinney.

“Totuşi, aceasta nu este o revenire la şcoală aşa cum o ştiam noi. Şcolile nu se reîntorc la normal în această etapă”, a precizat el.

Numărul mai mic de elevi în clase le va permite şcolilor să implementeze mai bine măsurile de distanţare fizică, precum modificarea aşezării scaunelor şi eşalonarea sosirilor, pauzelor şi a plecărilor, a adăugat guvernul scoţian.

Acolo unde este posibil, bibliotecile, centrele comunitare, centrele de agrement şi sălile de conferinţe vor fi folosite pentru a oferi şcolilor un spaţiu suplimentar.

Citește și : Bilanţul covid-19 în Marea Britanie

Profesorii şi personalul şcolilor vor reveni în iunie pentru a pregăti noul mod de funcţionare a acestora. Timpul petrecut în şcoală va creşte dacă acest lucru va fi considerat sigur, a completat guvernul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.