Școlile sportive și centrele de creație își prezintă ofertele la un eveniment în Parcul Alunelul

Școlile sportive, centrele de creație și centrele de tineret din Chișinău își prezintă ofertele la un eveniment desfășurat sâmbătă în Parcul Alunelul, cu genericul: „Viața dincolo de lecții”. Părinții și copiii participă la ateliere, expoziții și master-class-uri, care le oferă oportunitatea să descopere o activitate extrașcolară preferată, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de deschidere, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că în municipiu sunt aproape 30 de școli sportive, centre de creație și de tineret. „Avem foarte-foarte multe activități pentru copiii noștri. Avem copii extraordinar de talentați, atât în educație, unde iau locurile de frunte la olimpiade internaționale – fizică, biologie, matematică, chimie, cât și în sport, în artă. Oferim aceste activități extra-curriculare, de la muzică până la sport, astfel încât copiii să crească sănătoși, instruiți și dezvoltați multilateral”, a precizat edilul.


Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că fiecare copil trebuie să aibă posibilitatea să-și dezvolte pasiunile, preferințele și talentele pe care le are. „În cele 27 de centre avem înscriși circa 20 de mii de copii. Această cifră este în creștere continuă. De aceea și organizăm aceste activități, ca să cunoască toată lumea, toți părinții, toți copiii. Este important ca fiecare copil după școală să meargă la o activitatea sportivă sau la una de creație. Acesta îi oferă acea posibilitate de dezvoltare și creștere armonioasă”, a notat Angela Cutasevici.

Evenimentul este la a două ediție. Părinții și copiii pot interacționa cu antrenorii școlilor sportive și coordonatorii activităților artistice, care le oferă detalii despre program, modalitățile de înscriere la activități, precum și beneficiile fiecărei discipline. Evenimentul va dura până la ora 15.00.