X

Scoția: Autoritățile din regiunea istorică Highlands ar putea impune o taxă turiștilor

Scoția: Autoritățile din regiunea istorică Highlands ar putea impune o taxă turiștilor

Autoritățile ar putea impune o taxă turiștilor care ajung în una dintre cele mai populare zone turistice din Scoția. Este vorba despre regiunea istorică Highlands. Principalele atracții din zonă sunt vârful Ben Nevis, lacul Loch Ness și satul John o’ Groats.

Dezbaterea privind introducerea taxei va începe anul acesta. Dacă va fi acceptată de autoritățile locale, reglementarea va permite unităților de cazare din regiune să perceapă o taxă suplimentară, potrivit Sky News, scrie stiripesurse.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Banii vor fi folosiți de consiliile locale pentru investiții în servicii și facilități turistice. Anul trecut, politicienii din Scoția au adoptat un proiect de lege care permite consiliilor locale să introducă o taxă pentru vizitatori după consultarea comunităților locale, a companiilor și a organizațiilor de turism.

Highlands care anul trecut a fost inclus pe lista National Geographic’s Best of the World, atrage milioane de turiști în fiecare an.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Tags: HighlandsLoch Nessscotia
Diverse