Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală

Publicat:

Guvernul scoţian a publicat un nou proeict de lege în vederea scoaterii de sub incidenţă penală a blasfemiei, după mai bine de 175 de ani de la ultimele proceduri judiciare cu acest cap de acuzare, relatează AFP, potrivit news.ro.

Edinburghul consideră că menţinearea acestei infracţiuni în legea împotriva urii şi discriminării ”nu mai reflectă tipul de societate în care tăim”.


Citește și : China trimite în Coreea de Nord o echipă ce include medici, pentru a-l consulta pe Kim Jong Un

Ministrul scoţian al Justiţiei Humza Yousaf a anunţat vineri că legea urmează să fie modernizată şi să vizeze discriminările pe bază de vârstă, handicap, origine, religie şi orientare sexuală.

”Prin crearea acestei legi, Parlamentul va transmite un mesaj puternic”, potrivit căruia acest tip de fapte ”nu vor fi tolerate”, a subliniat el.

Proiectul de lege prezentat vineri a fost salutat de Humanists UK, o aociaţie care militează împotriva blasfemiei din 2015.

”Umaniştii au îndemnat guvernele să abroge legi ca aceasta în semn de solidaritate cu victimele legilor opresive privind blasfemia din întreaga lume”, a declarat directorul general al asociaţiei, Andrew Copson.

În cazul adoptăriilegii, Scoţia va urma exemplul multor ţări – între care Danemarca, Canada, Grecia şi Irlanda – în scoaterea de sub incidenţa penală a blasfemiei.

Citește și : SUA au raportat 1.258 de decese provocate de Covid-19 în 24 de ore, bilanţ zilnic în scădere

Ultimul caz de blasfemie din Scoţia l-a vizat pe editorul Thomas Paterson, care a ”exhibat pancarte de natură profană” în vitrina sa, în 1842.

Anglia şi Ţara Galilor şi-au abrogat legislaţia împotriva blasfemiei în 2008.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.