Scoţienii scot pe piaţă un gin ECOLOGIC, fabricat din mazăre

Publicat:

Prima specialitate de gin cu ”impact pozitiv asupra climei”, fabricată din mazăre, a fost dezvoltată de o distilerie scoţiană care realizează de asemenea votcă din cartofi cu ”defecte” pentru a contribui la reducerea risipei alimentare, informează Reuters, potrivit agerpres.

Arbikie Distillery a precizat că specialitatea sa de gin, Nadar, denumire care în gaelică înseamnă ”natură”, evită mai multe emisii de dioxid de carbon decât creează întrucât mazărea nu are nevoie de fertilizatori din azot sintetic – o sursă de emisii de carbon – spre deosebire de grâu, orz sau porumb.


Citeşte şi: Ultimele cifre ale epidemiei de coronavirus în China

“Suntem în permanenţă în căutarea unor modalităţi de a inova şi consolida obiectivele noastre în domeniul sustenabilităţii”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Arbikie Distillery, Rachel Thomson, pentru Thomson Reuters Foundation.

“Pentru fiecare decizie pe care o luăm, încercăm să luăm în considerare impactul asupra mediului şi modalitatea prin care putem face lucrurile mai bine”.

Producătorul scoţian de gin, înfiinţat în 2014, se adaugă listei companiilor care şi-au luat angajamentul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în scopul combaterii schimbărilor climatice, precum compania din domeniul mobilei IKEA sau giganţii tehnologici Microsoft Corp şi Amazon.com Inc.

Unele dintre aceste companii inovatoare au promis să realizeze un impact pozitiv în ceea ce priveşte emisiile de carbon – prin reducerea unei cantităţi mai mari de emisii decât cea pe care o produc – pentru a evita scenariul grav al creşterii nivelului mărilor, incendiilor de vegetaţie incontrolabile şi al schimbărilor imprevizibile ale vremii previzionate de cercetătorii din domeniul climei.

Citeşte şi: Un american a fost EXECUTAT pe scaunul electric

Directorul Arbikie Distillery, John Stirling, a spus că sustenabilitatea este ”vitală” pentru afacerea sa şi consideră schimbările climatice şi pierderea biodiversităţii ca fiind ”cea mai mare provocare cu care s-a confruntat omenirea”.

Specialitatea de votcă Tattie Bogle, produsă de aceeaşi firmă şi a cărei denumire în scoţiană înseamnă ”sperietoare de păsări”, foloseşte legume ”defecte”, care nu sunt conforme standardelor marilor comercianţi, în scopul reducerii risipei alimentare.

“Ginul Nadar merge chiar mai departe şi intenţionează să producă un impact pozitiv, nu doar unul neutru, în ceea ce priveşte sustenabilitatea pe termen lung”, a spus Stirling. ”Gustul este, de asemenea, fantastic”, a adăugat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.