Scriitoarea rănită în bombardamentul din Kramatorsk a murit la spital

Publicat:

Scriitoarea ucraineană Victoria Amelina, rănită marţi într-o lovitură rusă împotriva unui restaurant din Kramatorsk, în estul Ucrainei, a murit sâmbătă, a anunţat duminică o organizaţie neguvernamentală ucraineană, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Vă informăm că scriitoarea Victoria Amelina a murit pe 1 iulie la spitalul Meşnikov din Dnipro”, a făcut cunoscut într-un comunicat ONG-ul PEN Ucraina care promovează libertatea de exprimare şi literatura ucraineană.


Citeşte şi: Armata Chinei e concepută pentru a preveni orice potențial Prigojin – Black News

“Moartea ei a fost cauzată de răni incompatibile cu viaţa, pe care le-a primit în timpul bombardamentului” rusesc asupra unui restaurant din Kramatorsk, a adăugat sursa.

“Anunţăm această ştire după ce toţi membrii familiei Victoriei au luat la cunoştinţă şi cu acordul lor”, potrivit textului.

Scriitoarea ucraineană de 37 de ani a fost grav rănită în timp ce lua masa la restaurantul Ria Pizza, popular în special printre militari, voluntari şi jurnalişti, şi a fost internată la Dnipro cu “fracturi multiple ale bazei craniului”, a raportat neurochirurgul Vitalii Savenkov.

Victoria Amelina se afla în compania a trei personalităţi columbiene, toate trei rănite uşor, potrivit unui comunicat.

Citeşte şi: Prigojin în Belarus: un succes pe care Alexandr Lukaşenko riscă să-l regrete – Black News

Moartea scriitoarei ridică la 13 morţi bilanţul loviturii ruse asupra restaurantului din Kramatorsk.

Autoarea unor romane traduse în mai multe limbi, autoarea născută la Lvov “şi-a extins activitatea mult dincolo de literatură” după invazia rusă a Ucrainei şi “documenta crimele de război ale Rusiei în teritoriile ocupate”, a subliniat PEN Ucraina. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Anturajul lui Biden, presat să recunoască starea preşedintelui candidat

Anturajul lui Biden, presat să recunoască starea preşedintelui candidat După dezbaterea electorală dezastruoasă a lui Joe Biden în faţa lui Donald Trump, tabăra democrată îl...

Mesajul lui Zelenski pentru noul șef al NATO

Mesajul lui Zelenski pentru noul șef al NATO Președintele Volodimir Zelenski a trimis un mesaj noului șef al NATO, Mark Rutte. Liderul ucrainean i-a mulțumit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.